word_2010_web_nezetword_2010_web_nezet

Word – Webes elrendezés nézet

A 2010-es változattól bevezetett nézet az állapotsor jobb oldalán megtalálható ikonnal, vagy a Nézet szalag Webes elrendezés parancsával kapcsolható be. Dokumentumainkat elmenthetjük a webes felhasználás céljára, akár HTML formátumban, azaz weblapként mentve is. Ennek ellen­őr­zésére és beállítására (például a keretek szabályozására) szolgál ez a nézet. A szöveg mérete automatikusan a képernyőablak méretéhez igazodik.

A weben használt összes objektum összehangolt stílusát állíthatjuk be a Lap elrendezése szalag Témák csoportjának parancsaival, ha a dokumentumot nem kompatibilis formátumban mentettük. Ha hátteret adunk meg, de a hátteret felépítő kép nem található, akkor előfordulhat, hogy csempeszerűen elhelyezkedő piros X jelek borítják a hátteret. Korábban ennek a nézet­nek felelt meg a Tallózás nézet, amelyben a Word automatikusan bekapcsolta a dokumentumtérképet is. A dokumentumtérkép itt is használható. Viszont ezek a különleges hatások nem alkalmazhatók a kompatibilitási módban használt dokumentumok esetében (mert ezeket a Word régebbi formátumában mentjük). Ilyenkor a Témák csoport elemei is elérhetetlenek (szürke gombok) maradnak.

Bővebben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .