word_2013_vazlat_nezet

Word: Vázlat nézet

A Word 2013-tól a Nézet szalag Vázlat parancsával beállítható az üzemmódban a dokumentum logikai összeállításán, tartalmi szintjeinek kialakításán tudunk vál­toztatni.

A szalagon megjelenő új eszköztár segítségével különféle szinteket határozhatunk meg a tartalomjegyzék számára.

A teljes sort itt már általában csak a vízszintes gördí­téssel tudjuk megtekinteni. A nyomtatás során a papíron ettől eltérő forma jelenik meg. Ebben az üzemmódban az élőfej csak a fejezetek elején látszik, a képeket csak a beszúrási helyük jelöli, a lapszámozás nem látszik akkor sem, ha azt a Beszúrás szalag Oldalszám parancsával bekapcsoltuk, a lábjegyzetek a dokumentum végén jelennek meg. Ebben az üzemmódban is használható minden szerkesztőművelet.

Ez az üzemmód segít a hosszabb dokumentum szerkezetének helyes kialakításában is, amihez a dokumentum szerkesztőablakának vagy a navigációs munkaablaknak címsorait mozgatjuk húzással, illetve vágólap műveletekkel. Érdemes a dokumentum vázlatának kialakításával kezdeni munkánkat, majd a megfelelő részleteket, fejezeteket később kidolgozni. Az üzem­módot a Word 2013 – Gyorsítás című kötetben részletezzük.

Bővebben

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .