https://akonyv.hu/termek/word-2019-biblia-magyar-valtozat/

Word: Piszkozat nézet

A 2010-es változattól a Nézet szalag Piszkozat parancsával vagy az üzem­mód mellékelten bemutatott, az állapotsor jobb bal oldalán megtalálható ikonjával kapcsoljuk be. Ebben az üzemmódban kedvező a szerkesztési munka gépelési része, mert ez a leggyorsabb nézet. A nyomtatás során a papíron ettől eltérő forma jelenik meg. Ennek megfelelően eltűnik az itt feleslegessé vált függőleges vonalzó.

A megjelenítés sebessége fokozható, ha A Word beállításai pár­beszéd­panel Speciális/Dokumentumtartalom megjelenítése csoport­­jában bejelöljük a Gépírás használata a Piszkozat és a Vázlat nézetben jelölőnégyzetet, mert ekkor a betűfajták, fokozatok és egyéb különleges formátumok helyett egyedül a nem arányos Courier betűtípus (vagy valamilyen más, általunk megadott típus), egyetlen méretben jelenik meg.

Az oldal, illetve hasábok, szakaszok végét csak pontsor jelzi, az ablakkeretek nem a végleges helyükön látszanak, az élőfej nem látszik, a képeket csak a beszúrási helyük jelöli, a lapszámozás nem látszik akkor sem, ha azt a Beszúrás szalag Oldalszám parancsával bekapcsoltuk, a lábjegyzetek a dokumentum végén jelennek meg. Ebben az üzemmódban ugyanakkor minden szerkesztőművelet és a dokumentumtérkép is használható, de egyes, „WYSIWYG” („azt kapod, amit látsz”) megjelenítést megkövetelő parancsok esetében, így a szövegdobozokkal kapcsolatos műveletek esetén átvált a nyomtatási elrendezésnézetbe.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük