word_2007_szalagok

Word 2007: Szalagok 2.

A korábban megismert formázások pontosan a korábbi párbeszédpanelekkel azonos paneleken oldhatók meg most is, csak a megfelelő paramétercsoport (például Betűtípus, Bekezdés) alján látható kis ikonra kattintva hozható elő. Kisebb változás azonban történt ezeken a párbeszédpaneleken is. Például a Betűtípus párbeszédpanelen megszűnt az animált szövegeffektusok beállítási lehetősége. Nyilván azért, mert ezt tényleg senki nem használta – felesleges volt, hiszen a Word dokumentumokat is csak ritkán olvassuk képernyőről, aki meg ezt teszi, ne rontsa a szemét a menetelő hangyákkal…

A mindennapi munkában azonban általában elegendő az a néhány formázási lehetőség, amelyet a szalagról közvetlenül elérünk. Külön érdekesség – és hasznos szolgáltatás – hogy a szalagon elhelyezett stílusválasztó gombok és az onnan legördíthető stílus lista mintái fölé mozgatva az egérmutatót, a stílus beállításai azonnal megjelennek a kijelölt vagy az aktuális bekezdésen. Így könnyen kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt, illetve a mondanivalónkat megfelelően alátámasztó, kiemelő stílust, amelyet kattintással érvényesíthetünk.

A karakterformázó párbeszédpanel megjelenítéséhez kattintsunk a paramétercsoport alján

Beszúrás szalagon ismert objektumok mellett egy-két új objektum is feltűnik. Ezeket az Office többi alkalmazásában is használhatjuk, mint például a többek közt az üzleti folyamatok ábrázolására alkalmas SmartArt objektumot.

Bővebben

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük