Windows 8: Csatlakozás a felhőhöz

Windows 8: Csatlakozás a felhőhöz

Már az operációs rendszer telepítésekor választhatjuk, hogy Microsoft-fiókkal jelentkezünk be. Ekkor a számítógép csatlakozik a felhőhöz, ami a következő előnyökkel jár:

  • Személyes beállításaink (témák, nyelvi beállítások, a kedvenc webhelyek, kezdőképernyő elrendezés, alkalmazások) szinkronizálhatók minden, Windows 8.1 vagy Windows RT 8.1 rendszerű számítógéppel, amelyre bejelentkezünk. Ez annyit jelent, hogy ha a Microsoft-fiókkal jelentkezünk be, akkor mindegyik Windows 8.1 operációs rendszert futtató gépen ugyanazok a beállításaink jelennek meg már a bejelentkezés pillanatától!
  • A Kapcsolatok alkalmazásban frissülnek ismerőseink elérhetőségi adatai és állapotadatai frissülnek. Itt az e-mailekből, közösségi hálózatokból és egyéb fiókokból származó összes névjegy megtekinthető.
  • Online tárhelyszolgáltatásokban és közösségi hálózatokban lévő fényképeink, dokumentumaink és más fájljaink ezekbe a szolgáltatásokba egyenkénti bejelentkezés nélkül is megoszthatók, egyszerűen elérhetjük a Microsoft SkyDrive, újabban OneDrive felhőbeli tárhelyét.
  • A Windows Áruházból beszerzett – akár ingyenes – alkalmazások (például a közismert Solitaire játék) bármely Windows 8.1 vagy Windows RT 8.1 rendszerű számítógépről futtathatók, ha azokra bejelentkezünk.

Ha a számítógép telepítésekor helyi fiókot választottunk a Microsoft-fiók helyett, akkor utólag a Microsoft-fiókba a következők szerint jelentkezhetünk be:

  1. A képernyő jobb széléről befelé pöccintve vagy az egeret a jobb alsó sarokba húzva jelenítsük meg a gombsávot!
  2. A gombsávon koppintsunk, kattintsunk a Beállítások gombra!
  3. Koppintsunk vagy kattintsunk a Gépház hivatkozásra!
  4. Koppintsunk vagy kattintsunk a Fiókok hivatkozásra!
  5. Koppintsunk vagy kattintsunk az Összekapcsolás Microsoft-fiókkal hivatkozásra (lásd az ábrát)!

Bővebben: http://akonyv.hu/termek/windows-8-biblia/

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük