Windows 7 Aero

Windows 7: Aero felület

A számítógép teljesítményének növelése mellett nem elhanyagolható az sem, hogy ezeket az előnyöket hogyan fordíthatjuk magunk javára. Több új funkció kimondottan ezt a területet célozta meg. Ennek érdekében módosítottak a vezérlőeszközökön, készítettek érintőképernyős segédeszközöket, fejlesztették tovább az operációs rendszer kellékeit (melyeket külön kötetben tárgyalunk). A termelékenység növelése egy komplex fogalom, amely együtt jár a korábban ismertetettekkel, például a feladatok egyszerűsítésével is.

Az Aero felület a Windows 7 Home Premium, Professional és Ultimate kiadásaiban elérhető komplex szolgáltatás, amely magába foglal egyes megjelenítési elemeket, asztalhátteret, témát, ablakszínezést és átlátszóságot, de új navigációs, ablakkezelési technikákat is (lásd az ábrát).

Néhány témát betölthetünk a telepítőkészletből, de ilyeneket letölthetünk az internetről is. Az Aero-val együtt járó ablakkezelési technikát, a rázást, ablak félrerántását (pattintását), a Tálcán elhelyezett ikonokhoz tartozó dokumentumok mini ablakképébe betekintést korábban már említettük.
Az asztal jobb szélén találjuk az Asztal megjelenítése gombot, amelyre kattintva minden megnyitott ablakot ikonizált méretre kicsinyítünk, ha viszont csak a gomb fölé mozgatjuk a kurzort, akkor az ablakok átlátszóvá válnak: ez az Aero betekintés.

Bővebben

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük