Word 2019 – Testre szabás (angol változat)

900 Ft

191 oldal/2,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-05-7

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5867-05-7 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A Word 2019-es (17.0-ás) változata, mint az Office rendszer 2019 legismertebb tagja, az Office 2019 Rendszer többi tagjával együtt – az előző változattól – most csak kisebb átalakításon esett át.

A Word 2019 újdonságai:

Az Office 2019 Rendszerben tovább gyorsítottak a telepítésen, bár ez szerintem nem feltétlenül szerencsés módon történt. A programcsomag ugyanis valóban gyorsan, néhány perc alatt települ, viszont a legtöbb esetben semmilyen telepítési testre szabási lehetőség nélkül, alapértelmezetten az elsődleges partícióra.

  • Az Excelben új függvények, térképszolgáltatás jelentek meg.
  • A legjobban a OneNote jegyzetkészítő programot dolgozták át.
  • Az online együttműködést a közreműködők kijelzésének átdolgozásával támogatják. Átalakították a fordító szolgáltatást is.
  • A csomagban az érintésérzékeny kijelzők, táblagépek támogatására is új festőeszközök jelentek meg.
  • A vizuális hatások fokozása érdekében könnyebb a mozgóképek beillesztése, a bemutatók Scalable Vector Graphics (SVG) fájlokkal is bővíthetők. Minden Office dokumentumhoz hanghatásokat is hozzáadhatunk.
  • Az Access 2019 programban új adattípus és diagramformák jelentek meg, valamint ismét támogatják a dBase formátumot. A Tulajdonságlap nagyszámú elemeinek áttekinthetősége érdekében rendezhetővé tették a lap tartalmát. Módosítottak az ODBC adatbázisokhoz kapcsolódás módján is. Mostantól a megszakadt kapcsolatokat egyrészt hibaüzenet jelzi, másrészt a program automatikusan megkísérli az újracsatlakoztatást. Új címkenév tulajdonság jelent meg a Tulajdonságlap elemei közt. A Windows Narrátor felismeri a Keresőmezők és kombinált listák állapotát (hogy összecsukott és kibontott). Ugyanígy olvashatók a beállítások, valamint a szűrő, illetve űrlap vezérlők állapota is.
  • A Wordben átdolgozták a megjelenítési lehetőségeket, a fordítást, könnyebbé tették a navigációt, illetve a dokumentum olvasását, az üzenetekbe illesztett fájlok keresését, a mellékletek beillesztését.

A program első, 1983-as változata óta jelentős átalakulásnak let­tünk tanúi. A legújabb változat, mint irodai mindenes, önma­gában, de az Office rendszer 2019 többi tagjával együtt biztosan felöleli a mindennapi adminisztrációs, adatkezelési, címjegyzék-, feladat- és egyéb nyilvántartási, feldolgozási tevékenységet. Ráadásul a család már korábban új tagokkal gyarapodott: az önálló alkalmazás InfoPath és OneNote mellett a beépülő Business Contact Manager, majd az üzleti diagramszerkesztő Visio, a projekttervező Project és a legújabban a csoportmunka támogató Groove, valamint az XML technológia, a tartalomvédelmi szolgáltatások is ide sorolhatók. Az alkalmazásokban tovább fokozták az integrációt és a csoportmunka-lehetőségeket, olykor-olykor már azt is elfelejthetjük, hogy egy-egy parancs melyik programnak a része.

A Word 2019-ben vagy az online Wordben (Word 365) a One­Drive-on vagy a SharePointban tárolt dokumentumok közösen, egy időben szerkeszthetők. A szerkesztés közben a dokumentumban követhetjük munkatársaink módosításait.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Word 2019 – Testre szabás (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .