TurboCAD Pro Platinum 2019 Biblia

6400 Ft

913 oldal/30,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-70-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5867-70-5 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A Pro, vagyis professional változat számos olyan szolgáltatást (építészeti megoldásokat, öntisztító és „gyógyító” falelemeket, elforgatható nézetablakokat, mozgatható méretszövegeket, szkript és kényszerkezelést, digitális terepmodellezést, renderelési környezet, anyag, fény, kamera beállításokat stb.) tartalmaz, amely a „sima” LTE verzióból, sőt a TurboCAD Deluxe változatból is hiányzik Ezért is kerül többször annyiba ez a program.

A 2019-es változatban méretezhetővé tették a felhasználói felületet, valamint testre szabhatóvá tették a szalagot is. Ez a felületi elem bizonyára ismerős azoknak, akik a Microsoft Office, vagy az AutoCAD programok felhasználói.

Keresőmezővel bővítették ki a testre szabáskor használt Commands párbeszédpanel-lapot, így a parancsok könnyebben megkereshetők, nem kell végigbogarásznunk az összeset, ha valamit keresünk, hogy eszköztárba, menübe helyezzük.

Az Edit menüben megjelent a Copy in Place parancs, amellyel a kijelült objektumot helyben megkettőzhetjük.

Bonyolult rajzoknál jól jöhet az Edit menüben új Isolate Objects parancs, amellyel a kiválasztott rajzelemen kívül minden mást elrejtünk, így zavartalanul módosíthatjuk a kijelölt rajzelemet. Ezzel ellentétes a Hide Objects parancs, amellyel a kijelölt objektum rejthető el. Az End Isolation parancs befejezi az elkülönítést, megjelenít minden elrejtett elemet.

Új nagyítási mód jelent meg a View menüben. Az Extents paranccsal, vagy a Ctrl+Backspace billentyűkombinációval a képet a teljes rajzi kiterjedést bemutató nagyításra állíthatjuk.

Néhány parancsot átneveztek, újraírtak (ViewToDrawingCenter lépett a Look To Drawing Center, ViewToInFrontGraphic a Look To In Front Graphic, Attribute a Quick Select, Inquiry a MeasurementProgram Setup az Options helyébe). A Multi View Layout kifejezés helyett egyszerűen a Layout maradt több parancs esetében, a Variables helyett a Calculator Palette használható stb. Több helyen újragondolták az ikonokat is.

https://www.turbocad.com/content/turbocad-windows-videos webhelyen összefoglalták a nagyobb újdonságokat. Ide mutat az új Help/New Features Videos parancs is.

PDF formátumú dokumentumot is használhatunk alávetítésként. Ekkor a rajzot az alávetítés felett hozzuk létre.

Remove Overlapping paranccsal kiküszöbölhetjük a felesleges átfedéseket, ezzel a 3D nyomtatást pontosabban készíthetjük elő.

Trim by Entity paranccsal objektummal metszhetünk el egy másikat.

A kiválasztott rajzelemhez hasonlót hozhatunk létre a Construct Similar paranccsal. Ez a Microsoft Office programokban megismert formátummásolóhoz hasonlít.

A hasonló objektumok kiválasztására szolgál a Select by Similar parancs, mely hiányzik a Deluxe és Designer változatokból.

Csak a Platinum, illetve a Professional változatokban jelent meg a megerősítendő áthelyezés, az elnevezett nézetek, vagy a szögméretezés továbbfejlesztése, a vonalláncok végpontjainak kiemelése, a vonalláncok bezárás tulajdonsága, a 3D-s ACIS modellezés, illetve BIM továbbfejlesztése, látványtervezéshez új fény és égbolt beállítások, SAT, SAB, IGES, STEP filterek.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében – hasonlóan az AutoCAD, CorelCAD, DoubleCAD könyvsorozatainkhoz –, a TurboCAD Pro Platinum 2019 változatát több kötetben tárgyaljuk. A program használatához szükséges alapismereteket a TurboCAD Pro Platinum 2019 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük.

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával, a TurboCAD Pro Platinum 2019 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Blokkok című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Rajzméretezés és szövegkezelés című kötetben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a működést szabályozó méretezési rendszerváltozókat is (amelyek egyébként nagyrészt AutoCAD kompatibilisek).

TurboCAD Pro Platinum 2019 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Pro Platinum 2019-es változatának legfontosabb tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Tárgyaljuk a programtelepítés, indítás kérdéseit, a fájlkezelést, a rajzbeállítást, a felhasználói felület, valamint a rajzi segédeszközök kezelését, a projektek létrehozását, a koordinátarendszerek alkalmazását. Ezt követően térünk rá a rajzmódosítás, fólia és blokk kezelés, megjelenítés, nyomtatás, testre szabás témaköreire, vagyis kötetünk a külön kiadott (fenti) köteteket egyben tartalmazza.

A kötet megértéséhez különösebb számítás­technikai ismeretekre nincs szükség, elegendő a Windows XP, vagy újabb operációs rendszer alapfokú ismerete. A könyvet ajánljuk azoknak, akik kényelmesen, gyorsan, tetszetős formában szeretnék elkészíteni rajzaikat, azokat pontosan jól olvasható módon kívánják beméretezni, amihez ezúton is sok sikert kívánunk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD Pro Platinum 2019 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük