TurboCAD Platinum 2020 Biblia

6500 Ft

914 oldal/30,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-429-4

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-429-4 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A Pro, vagyis professional változat számos olyan szolgáltatást (építészeti megoldásokat, öntisztító és „gyógyító” falelemeket, elforgatható nézetablakokat, mozgatható méretszövegeket, szkript és kényszerkezelést, digitális terepmodellezést, renderelési környezet, anyag, fény, kamera beállításokat stb.) tartalmaz, amely a „sima” LTE verzióból, sőt a TurboCAD Deluxe változatból is hiányzik Ezért is kerül többször annyiba ez a program.

A 2020-as változatban további teljesítményfokozó fejlesztéseket végeztek. Jelentősen felgyorsították az objektumok létrehozását, metszetek kialakítását a rajzolási palettán. A kiválasztó eszköz működését és a rajz újragenerálási sebességét is gyorsították.

A nagyméretű szalagon is választhatjuk a kis ikonokat a helyi menü Large Image and Text (Nagy kép és szöveg) parancsával. Változtathatunk a szalag megjelenési stílusán is. A felhasználói felület elemei méretezhetők az Options/Toolbars vagy Menus/ Options parancsokkal.

Az utolsó parancsot egyetlen kattintással megismételhetővé tették. A Repeat parancsot találjuk a Draw szalag első ikonjaként.

A szöveg szerkesztése közben egyszerűen szúrhatunk be fok, +/-, valamint átmérő jeleket.

Kétdimenziós rajzolásban továbbfejlesztették a papírtér beállítását, most már szabad elrendezésű, alakú nézetablakokat és rejtett vonalakat is használhatunk. A 3D objektumok egyszerűen szerkeszthetők a megfelelő oldal 2D nézetében, amely a kiválasztott elem koordináta rendszerét használja. A 2D/3D szerkesztés közt a helyi menüben, egyszerű kattintással válthatunk.

A kényszerezett objektumok szöget, hosszúságot, távolságot megtartó méretei animálhatók. A mozgatással hatékony vizuális visszacsatolás jár, hogy kiválaszthassuk a megfelelő helyzetet. A felhasználói felület elemeivel a mozgás elemezhető.

Új „Best Fit Circle and Line” eszközöket hoztak létre a jobban illeszkedő egyenesek és körök létrehozásához. Az illeszkedő pontok kiválaszthatók egy rajzelemen is.

A szövegblokkokat automatikusan számozhatjuk – ami a hivatkozásokhoz kedvező –, a szám a szövegblokk végén jelenik meg.

Blokkok esetében a Selection Info palettán láthatjuk a blokk beillesztési struktúráját, amin követhetjük a többszörös egymásba ágyazás elemeit. A szerkesztés azonban így még nem engedélyezett.

Térbeli megjelenítésekhez továbbfejlesztették a 3D nyomtatás előtti ellenőrző eszközt. Ezzel meggyőződhetünk a térbeli rajzelemek nyomtathatóságáról még a költséges nyomtatóra küldés előtt. Ezzel pénzt és időt takaríthatunk meg.

A 3D objektum 2D nézete egyszerűen létrehozható az új Flat Shot eszközzel. A 3D objektumok tömegét az anyagtulajdonságok és a méretinformációk alapján kiszámolja a program. A burkolással NURB felületet illeszthetünk a külső görbehatárhoz. A burkolatokat zárt 2D vagy 3D profilokra alkalmazhatjuk.

A program támogatja az AutoCAD 2020 DWG és DXF, illetve SketchUp 2020 SKP fájlformátumának importját és exportját. Az IFC exportálást kiegészítették a PPM szimbólumok és 2D/3D blokk beszúrásának támogatásával.

Az árnyékolt megjelenítésekhez jól jöhet a 3MF formátumú textúra fájlok importálása és exportálása.

Az építészeti objektumoknál automatikus módosító eszközzel változtathatunk a nyílásokon. Ez csak 3D objektumokat használ.

Frissítették az ACIS 3D modellezőt a 29. verzióra. A Spatial ACIS (SAT, SAB, ASAT import / export) frissült a legfrissebb ACIS (28.0, 29.0) formátumok támogatására.

Frissültek az importálás és exportálás fájlszűrői, amelyekkel a vezető, professzionális mechanikus CAD termékek (CATIA, Inventor, NX, Parasolid, ProE, Solid Edge, SolidWorks és VDA-FS) formátumai is elérhetővé lettek.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD Platinum 2020 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .