TurboCAD LTE Pro 8 – Blokkok

400 Ft

54 oldal/2,9 MB, formátum: PDF.

ISBN: 978-963-365-704-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-704-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Elektronikus kötetünk a munka egyik hatékonyságnövelő elemét, a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak, szimbólumkönyvtárak használatát mutatja be. A Library palettában elérhető elemkönyvtárak a professzionális változatban sokkal több elemet tartalmaznak, mint az egyszerű, LTE változat.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre. Ha a blokkokkal sok műveletet végzünk, akkor a legcélszerűbb a direkt erre a célra kialakított Blocks palettát használni.

A külső referenciák (REFERENCES – XREF) segítségével hivatkozhatunk olyan rajzállományokra, amelyeket külön szerkesztünk meg, rajzunkba így csak a hivatkozás kerül. A rajzbeolvasás vagy nyomtatás során a program minden hivatkozott külső referenciát beolvas, ezzel azok aktuális állapotát jeleníti meg, építi be a szerkesztett rajzba.

A blokkokhoz hasonlóan, a külső referencia is egyetlen objektumként jelenik meg az aktuális rajzban. Szintúgy a rajzhoz csatolt külső referenciák is beágyazhatók. A külső referencia azonban nem növeli meg jelentősen a fájl méretét és nem szétvethető, a referenciát felhasználó rajzban nem módosítható (csak az eredeti rajzban).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD LTE Pro 8 – Blokkok” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük