TurboCAD LTE 8 – Blokkok, Xrefek

350 Ft

54 oldal/2,4 MB, formátum: PDF.

ISBN: 978-963-365-695-2

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-695-2 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Elektronikus kötetünk a munka egyik hatékonyságnövelő elemét, a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak, szimbólumkönyvtárak használatát mutatja be.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre. Ha a blokkokkal sok műveletet végzünk, akkor a legcélszerűbb a direkt erre a célra kialakított Blocks palettát használni.

A külső referenciák (REFERENCES – XREF) segítségével hivatkozhatunk olyan rajzállományokra, amelyeket külön szerkesztünk meg, rajzunkba így csak a hivatkozás kerül. A rajzbeolvasás vagy nyomtatás során a program minden hivatkozott külső referenciát beolvas, ezzel azok aktuális állapotát jeleníti meg, építi be a szerkesztett rajzba.

A blokkokhoz hasonlóan, a külső referencia is egyetlen objektumként jelenik meg az aktuális rajzban. Szintúgy a rajzhoz csatolt külső referenciák is beágyazhatók. A külső referencia azonban nem növeli meg jelentősen a fájl méretét és nem szétvethető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD LTE 8 – Blokkok, Xrefek” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük