TurboCAD Deluxe 2D/3D 2019 Biblia

5500 Ft

824 oldal/26,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-250-4

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-250-4 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Köteteink a TurboCAD Deluxe változatát tárgyalják. Ez annyiban tér el a drágább TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

A 2019-es változatban méretezhetővé tették a felhasználói felületet, valamint testre szabhatóvá tették a szalagot is.

Keresőmezővel bővítették ki a testre szabáskor használt Commands párbeszédpanel-lapot, így a parancsok könnyebben megkereshetők, nem kell végigbogarásznunk az összeset, ha valamit keresünk, hogy eszköztárba, menübe helyezzük.

Az Edit menüben megjelent a Copy in Place parancs, amellyel a kijelült objektumot helyben megkettőzhetjük.

Bonyolult rajzoknál jól jöhet az Edit menüben új Isolate Objects parancs, amellyel a kiválasztott rajzelemen kívül minden mást elrejtünk, így zavartalanul módosíthatjuk a kijelölt rajzelemet. Ezzel ellentétes a Hide Objects parancs, amellyel a kijelölt objektum rejthető el. Az End Isolation parancs befejezi az elkülönítést, megjelenít minden elrejtett elemet.

Új nagyítási mód jelent meg a View menüben. Az Extents paranccsal, vagy a Ctrl+Backspace billentyűkombinációval a képet a teljes rajzi kiterjedést bemutató nagyításra állíthatjuk.

Néhány parancsot átneveztek, újraírtak (ViewToDrawingCenter lépett a Look To Drawing Center, ViewToInFrontGraphic a Look To In Front Graphic, Attribute a Quick Select, Inquiry a Measurement, Program Setup az Options helyébe). A Multi View Layout kifejezés helyett egyszerűen a Layout maradt több parancs esetében, a Variables helyett a Calculator Palette használható stb. Több helyen újragondolták az ikonokat is.

A https://www.turbocad.com/content/turbocad-windows-videos webhelyen összefoglalták a nagyobb újdonságokat. Ide mutat az új Help/New Features Videos parancs is.

PDF formátumú dokumentumot is használhatunk alávetítésként. Ekkor a rajzot az alávetítés felett hozzuk létre.

A Remove Overlapping paranccsal kiküszöbölhetjük a felesleges átfedéseket, ezzel a 3D nyomtatást pontosabban készíthetjük elő.

A Trim by Entity paranccsal objektummal metszhetünk el egy másikat.

A kiválasztott rajzelemhez hasonlót hozhatunk létre a Construct Similar paranccsal. Ez a Microsoft Office programokban megismert formátummásolóhoz hasonlít.

A hasonló objektumok kiválasztására szolgál a Select by Similar parancs (ez azonban a Deluxe változatban egyelőre nem érhető el).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD Deluxe 2D/3D 2019 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük