TurboCAD Deluxe 2D/3D 2018 – Blokkok, Xrefek

350 Ft

61 oldal/2,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-013-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-013-5 Kategória: Címke:

Leírás

Elektronikus kötetünk a munkának a Deluxe 2018-as változatban is alkalmazható egyik hatékonyságnövelő elemét, a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak, szimbólumkönyvtárak használatát mutatja be.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre. Ha a blokkokkal sok műveletet végzünk, akkor a legcélszerűbb a direkt erre a célra kialakított Blocks palettát használni.

A külső referenciák (eXternal REFerences, azaz XREF) segítségével hivatkozhatunk olyan rajzállományokra, amelyeket külön szerkesztünk meg, rajzunkba így csak a hivatkozás kerül. A rajzbeolvasás vagy nyomtatás során a program minden hivatkozott külső referenciát beolvas, ezzel azok aktuális állapotát jeleníti meg, építi be a szerkesztett rajzba. A külső referencia azonban blokként felbontható és beépíthető a főrajzba.

A blokkokhoz hasonlóan, a külső referencia is egyetlen objektumként jelenik meg az aktuális rajzban. Szintúgy a rajzhoz csatolt külső referenciák is beágyazhatók. A csatolt külső referencia azonban nem növeli meg jelentősen a fájl méretét és nem szétvethető.

Bemutatjuk a raszterképek beillesztését és vágását is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD Deluxe 2D/3D 2018 – Blokkok, Xrefek” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük