TurboCAD Deluxe 2020 Biblia

5600 Ft

825 oldal/26,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-411-9

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-411-9 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Köteteink a TurboCAD Deluxe változatát tárgyalják. Ez annyiban tér el a drágább TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

A 2019-es változatban méretezhetővé tették a felhasználói felületet, valamint testre szabhatóvá tették a szalagot is.

Keresőmezővel bővítették ki a testre szabáskor használt Commands párbeszédpanel-lapot, így a parancsok könnyebben megkereshetők, nem kell végigbogarásznunk az összeset, ha valamit keresünk, hogy eszköztárba, menübe helyezzük.

Az Edit menüben megjelent a Copy in Place parancs, amellyel a kijelült objektumot helyben megkettőzhetjük.

Bonyolult rajzoknál jól jöhet az Edit menüben új Isolate Objects parancs, amellyel a kiválasztott rajzelemen kívül minden mást elrejtünk, így zavartalanul módosíthatjuk a kijelölt rajzelemet. Ezzel ellentétes a Hide Objects parancs, amellyel a kijelölt objektum rejthető el. Az End Isolation parancs befejezi az elkülönítést, megjelenít minden elrejtett elemet.

Új nagyítási mód jelent meg a View menüben. Az Extents paranccsal, vagy a Ctrl+Backspace billentyűkombinációval a képet a teljes rajzi kiterjedést bemutató nagyításra állíthatjuk.

Néhány parancsot átneveztek, újraírtak (ViewToDrawingCenter lépett a Look To Drawing Center, ViewToInFrontGraphic a Look To In Front Graphic, Attribute a Quick Select, Inquiry a MeasurementProgram Setup az Options helyébe). A Multi View Layout kifejezés helyett egyszerűen a Layout maradt több parancs esetében, a Variables helyett a Calculator Palette használható stb. Több helyen újragondolták az ikonokat is.

https://www.turbocad.com/content/turbocad-windows-videos webhelyen összefoglalták a nagyobb újdonságokat. Ide mutat az új Help/New Features Videos parancs is.

PDF formátumú dokumentumot is használhatunk alávetítésként. Ekkor a rajzot az alávetítés felett hozzuk létre.

Remove Overlapping paranccsal kiküszöbölhetjük a felesleges átfedéseket, ezzel a 3D nyomtatást pontosabban készíthetjük elő.

Trim by Entity paranccsal objektummal metszhetünk el egy másikat.

A kiválasztott rajzelemhez hasonlót hozhatunk létre a Construct Similar paranccsal. Ez a Microsoft Office programokban megismert formátummásolóhoz hasonlít.

A hasonló objektumok kiválasztására szolgál a Select by Similar parancs (ez azonban a Deluxe változatban egyelőre nem érhető el).

A 2020-as változat újdonságai:

A 2020-as változatban további teljesítményfokozó fejlesztéseket végeztek. Jelentősen felgyorsították az objektumok létrehozását, metszetek kialakítását a rajzolási palettán. A kiválasztó eszköz működését és a rajz újragenerálási sebességét is gyorsították.

A nagyméretű szalagon is választhatjuk a kis ikonokat a helyi menü Large Image and Text (Nagy kép és szöveg) parancsával. Változtathatunk a szalag megjelenési stílusán is. A felhasználói felület elemei méretezhetők az Options/Toolbars vagy Menus/ Options parancsokkal.

Az utolsó parancsot egyetlen kattintással megismételhetővé tették. A Repeat parancsot találjuk a Draw szalag első ikonjaként.

A szöveg szerkesztése közben egyszerűen szúrhatunk be fok, +/-, valamint átmérő jeleket.

Kétdimenziós rajzolásban továbbfejlesztették a papírtér beállítását, most már szabad elrendezésű, alakú nézetablakokat és rejtett vonalakat is használhatunk.

Új „Best Fit Circle and Line” eszközöket hoztak létre a jobban illeszkedő egyenesek és körök létrehozásához. Az illeszkedő pontok kiválaszthatók egy rajzelemen is.

A szövegblokkokat automatikusan számozhatjuk – ami a hivatkozásokhoz kedvező –, a szám a szövegblokk végén jelenik meg.

Blokkok esetében a Selection Info palettán láthatjuk a blokk beillesztési struktúráját, amin követhetjük a többszörös egymásba ágyazás elemeit. A szerkesztés azonban így még nem engedélyezett.

Térbeli megjelenítésekhez továbbfejlesztették a 3D nyomtatás előtti ellenőrző eszközt. Ezzel meggyőződhetünk a térbeli rajzelemek nyomtathatóságáról még a költséges nyomtatóra küldés előtt. Ezzel pénzt és időt takaríthatunk meg.

A program támogatja az AutoCAD 2020 DWG és DXF, illetve SketchUp 2020 SKP fájlformátumának importját és exportját.

Az árnyékolt megjelenítésekhez jól jöhet a 3MF formátumú textúra fájlok importálása és exportálása.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TurboCAD Deluxe 2020 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .