PowerPoint 2019 – Alapok (angol változat)

1800 Ft

359 oldal/20,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-18-7

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5867-18-7 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Az Office 2019 Rendszerben tovább gyorsítottak a telepítésen, bár ez szerintem nem feltétlenül szerencsés módon történt. A programcsomag ugyanis valóban gyorsan, néhány perc alatt települ, viszont a legtöbb esetben semmilyen telepítési testre szabási lehetőség nélkül, alapértelmezetten az elsődleges partícióra.

Ismét átalakították a súgót. Ezzel sok értékse információt is vesztettünk, de megjelentek új oktatóanyagok is. Viszont az oktatóvideók nyelve angol maradt.

Az Excelben új függvények, térképszolgáltatás jelentek meg.

A legjobban a OneNote jegyzetkészítő programot dolgozták át.

Az online együttműködést a közreműködők kijelzésének átdolgozásával támogatják. Átalakították a fordító szolgáltatást is.

A csomagban az érintésérzékeny kijelzők, táblagépek támogatására is új festőeszközök jelentek meg.

A vizuális hatások fokozása érdekében könnyebb a mozgóképek beillesztése, a bemutatók Scalable Vector Graphics (SVG) fájlokkal is bővíthetők. Minden Office dokumentumhoz hanghatásokat is hozzáadhatunk.

A PowerPoint 2019-ben animációkat, objektummozgásokat, diaátmeneteket készíthetünk a Morph segítségével. Ez kicsit hasonlít a Preziben alkalmazott megoldásokhoz.

A zoom funkcióval könnyen előtérbe hozhatunk diákat az előadás közben (szintén, mint a Preziben).

A Windows 10 Fall Creators frissítését követően a digitális tollal, Bluetooth gombbal is válthatunk diákat a vetítés során.

Az első fejezet az újdonságok áttekintése után, nagy általánosságban ismerteti a prezentációs munkát, vagyis az előadások, elképzelések látványos bemutatását szolgáló program használatát, lehetőségeit. Aki már meglehetős gyakorlattal rendelkezik e területen, az térjen át a további fejezetekre, ahol a program olyan lehetőségeit írjuk le, amelyek még az első fejezetben ismertetett, alapvető munkák végzését is megkönnyítik. A harmadik – részletes – fejezet a PowerPoint prezentációk formázásával, objektumok beágyazásával és a program külső kapcsolataival foglalkozik. Ezek a részek a haladók számára készültek. E részek megértéséhez a használatot bevezető első két fejezet szinte készségszintű ismerete szükséges. Mindenképpen megéri azonban a fáradságot e fejezetek áttanulmányozása, mert a program igazán hatékony, szinte iparszerű használata az ott leírtak segítségével oldható meg.

A PowerPoint programot akkor érdemes használni, ha előadásunkat, bemutatónkat látványos képekkel színesíteni, mondanivalónkat diagramsorozatokkal alátámasztani, megjelenített vázlatunkkal segíteni akarjuk. A program a prezentáció lejátszásakor további beavatkozási lehetőségeket biztosít, amelyekkel akár fekete vagy fehér képernyő-megjelenítés mellett felfüggeszthetjük a diasor lejátszását addig, amíg előadásunkban a megfelelő helyre érünk. A lejátszást ingyenesen tetszőleges gépre telepíthető lejátszó program is segíti. A bemutató diái, hangalámondása, animációi és lézermutató mozgása egyaránt exportálható video fájlba, ami szintén bárhol lejátszható.

A PowerPoint 2010 verziótól ráadásul a program – funkcionalitásában szerényebb változata – ingyenesen elérhető a MS Office Webapps alkalmazások között is. A PowerPointban nagy súlyt fektettek a csoportmunka támogatására, egyszerre több társszerző dolgozhat ugyanazon a dokumentumon, a csoportmunkát és a diák szervezését is segítik az új szakaszok, de teljesen új, a korábbiaknál sokkal látványosabb animációkat, áttűnéseket, kép- és video formázási lehetőségeket is kaptunk. A videókon, audioklipeken könyvjelzők helyezhetők el, amelyeket szintén felhasználhatunk események vezérlésére. A 2016-os verzióban pedig megjelent egy új videó objektum, a képernyőmentés, mellyel e képernyőn végzett tevékenységünk, az ott látható folyamatok rögzíthetők beágyazott elemként, de akár mp4 formátumban elmenthetők is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PowerPoint 2019 – Alapok (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .