Akció!

PowerPoint 2016 – Biblia (magyar)

(1 vásárlói értékelés)

2900 Ft 2500 Ft

496 oldal/31,5 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-365-515-3

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-515-3  Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

 

Az első fejezet az újdonságok áttekintése után, nagy általánosságban ismerteti a prezentációs munkát, vagyis az előadások, elképzelések látványos bemutatását szolgáló program használatát, lehetőségeit. Aki már meglehetős gyakorlattal rendelkezik e területen, az térjen át a további fejezetekre, ahol a program olyan lehetőségeit írjuk le, amelyek még az első fejezetben ismertetett, alapvető munkák végzését is megkönnyítik. A harmadik – részletes – fejezet a PowerPoint 2016 prezentációk formázásával, objektumok beágyazásával és a program külső kapcsolataival foglalkozik. Ezek a részek a haladók számára készültek. E részek megértéséhez a használatot bevezető első két fejezet szinte készségszintű ismerete szükséges. Mindenképpen megéri azonban a fáradságot e fejezetek áttanulmányozása, mert a program igazán hatékony, szinte iparszerű használata az ott leírtak segítségével oldható meg.

A PowerPoint programot akkor érdemes használni, ha előadásunkat, bemutatónkat látványos képekkel színesíteni, mondanivalónkat diagramsorozatokkal alátámasztani, megjelenített vázlatunkkal segíteni akarjuk. A program a prezentáció lejátszásakor további beavatkozási lehetőségeket biztosít, amelyekkel akár fekete vagy fehér képernyő-megjelenítés mellett felfüggeszthetjük a diasor lejátszását addig, amíg előadásunkban a megfelelő helyre érünk. A lejátszást ingyenesen tetszőleges gépre telepíthető lejátszó program is segíti. A bemutató diái, hangalámondása, animációi és lézermutató mozgása egyaránt exportálható video fájlba, ami szintén bárhol lejátszható.

A PowerPoint 2016 verzióban ráadásul a program – funkcionalitásában szerényebb változata – ingyenesen elérhető a MS Office Webapps alkalmazások között is. A PowerPoint 2016 programban nagy súlyt fektettek a csoportmunka támogatására, egyszerre több társszerző dolgozhat ugyanazon a dokumentumon, a csoportmunkát és a diák szervezését is segítik az új szakaszok, de teljesen új, a korábbiaknál sokkal látványosabb animációkat, áttűnéseket, kép- és video formázási lehetőségeket is kaptunk. A videókon könyvjelzők helyezhetők el, amelyeket szintén felhasználhatunk események vezérlésére. Ráadásul a 2016-os verzióban új beágyazható objektumként jelent meg a Képernyőfelvétel.  

Ebben a kötetben az alapműveleteken, a bemutató létrehozásán, rendezésén, vetítésén túl, a bemutatóba építhető objektumokkal kapcsolatos műveleteket, illetve egyéb szolgáltatásokat is tárgyaljuk, amelyek inkább a haladó programhasználat körébe tartoznak. Ezekkel az objektumokkal az Office többi programjához hasonlóan összetettebb mondanivalót is kifejezhetünk, illetve előadásunkat multimédiás betétekkel színesíthetjük. E részek megértéséhez a használatot bevezető rész szinte készségszintű ismerete szükséges.

A PowerPoint számos objektumot képes kezelni, azaz majdnem minden, a számítógépünkre telepített alkalmazásból (a CorelDraw!-tól a WordPerfect objektumokig) származó kimenetet be tud építeni saját bemutatóiba. Ezek lehetnek beillesztett (ténylegesen a bemutatóban helyet foglaló) vagy csatolt (a kapcsolt állományról csak a csatolási – tárolási, azaz fellelhetőségi információkat a PowerPoint bemutatóba építő) objektumok.

A kötet végén összefoglaltuk azokat a webhelyeket, hiperhivatkozásokat, amelyeket a programmal foglalkozóknak érdemes felkeresni, mert ezeken a helyeken sablonokhoz, segéd- és oktatóanyagokhoz, tippek, trükkök leírásához juthatnak.

PowerPoint 2016 – Biblia (magyar) termékről 1 értékelés

  1. orcogo (megerősített tulajdonos)

    Szuper, csak úgy, mint a többi Biblia. Azt kaptam, amit a minta alapján vártam. Kezdőknek is bátran ajánlom. Szakmailag igényes, mindemellett érthető és világos megfogalmazás. Könnyen kezelhető pdf.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .