LibreOffice 7 Calc – Függvények

1500 Ft

302 oldal/3,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-495-9

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-495-9 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

A LibreOffice csomag Calc alkalmazásával túlnyomó részben Excel-kompatibilis táblázatokat hozhatunk létre és kezelhetünk. Kötetünk a program mintegy 400 beépített függvényét példák bemutatásával tárgyalja, illetve kitér ez egyéni függvények készítésére is. Természetesen bemutatjuk a néhány új függvényt is.

A legnagyobb újdonság a Microsoft Office 2007-ben bevezetett szalagos felhasználói felület megjelenése a LibreOffice programjaiban.

A Microsoft Office 2007-ben bevezetett új felhasználói felületi elem a hagyományos eszköztárak végét jelentette a Microsoft Office programjaiban. Más – például CAD – programokban is bevezették már a szalagot, de ott általában biztosították a hagyományos menü és eszköztárak elérését. A LibreOffice is ezt a módszert követte a 6-os változatban. A szalag parancsokat, kapcsolókat, listákat és ikonokat tartalmazhat, melyeket funkció szerinti csoportosításban szalagfüleken helyeztek el.

A szalag megjelenítéséhez adjuk ki az Eszközök menü Beállítások parancsát! A párbeszédpanelen válasszuk a LibreOffice/ Speciális ágat, majd jelöljük be a Kísérleti funkciók engedélyezése jelölőnégyzetet. A program újraindítását követően a Nézet menüben megtaláljuk az Eszköztár elrendezése / Szalag parancsot. A szalag felett megjeleníthető a hagyományos menü, amely biztosítja, hogy a szokott módon is elérjük a parancsokat.

A legtöbbet a Calc programban tették a kompatibilitás érdekében. Mintegy tucatnyi új függvény mellett egységesítették az elnevezéseket, megjelent agy csomó olyan függvény, amely az Excel 2016-ban jelent meg. A legtöbb függvény (pélául SZUM, SZORZAT, ÁTLAG, ÁTLAGHA, ÁTLAGHATÖBB) 30 darabos paraméter-korlátozását megemelték 255-re.

A Writer már olvassa az AbiWord és a QuarkExpress fájlokat, és képes EPUB (2.0 és 3.0) formátumban exportálni (sajnos, rengeteg hibával). OpenPGP-vel aláírhatók és titkosíthatók a dokumentumok.

A LibreOffice 7.0 programcsomag legújabb változatában is teljesen ingyenesen letölthető a http://hu.libreoffice.org/letoeltes/ webhelyről.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„LibreOffice 7 Calc – Függvények” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .