Készítsünk bemutatót Prezivel

450 Ft

60 oldal/2,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-15-2

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5782-15-2 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A bemutatókészítő programok uralkodója a Microsoft PowerPoint programja. Hegemón szerepét sem az ingyenesen letölthető nyílt forráskódú (StarOffice, LibreOffice, OpenOffice, EuroOffice Impress), illetve fizetős Presentations programok sem tudták megtörni. Nem is olyan könnyű dolog ez, hiszen e „támadók” ugyanazon elvek mentén épülnek fel, mint a PowerPoint, sőt bizonyos szempontból annak klónjainak tekinthetők.
A magyar fejlesztésű Prezi egészen más úton indult el. A Prezi ötletgazdája, Somlai-Fischer Szabolcs eredeti elképzelése egy olyan program létrehozása volt, amely a PowerPoint lineáris gondolatádatásával szemben a végtelen vásznon (munkaasztalon) elhelyezett témákra, objektumokra ránagyítva, kiemelve hozza azokat az előtérbe, miközben bármikor könnyen visszatérhetünk a teljes projekt áttekintéséhez.
Az ebből kinőtt Prezi programot ma már több millióan használják. Az eredetileg Flash alapú megoldást mára HTML5 technológiájúra cserélték. Ráadásul ez a program, vagy internetes szolgáltatás elérhető a Windows, illetve Macintosh OS X operációs rendszert futtató gépeken egyaránt.
Alap változata elérhető ingyenesen, de sikeres az üzleti célra kidolgozott professzionális megoldás is, amelyet többféle előfizetői konstrukcióban vehetünk igénybe. Természetesen ez utóbbi sokkal több szolgáltatást nyújt, illetve az ebben készített bemutatók nem lesznek alapból nyilvánosak, mint az ingyenes verzióban készítettek, amelyekből viszont sokat meríthetünk. A Prezi használata egyszerű, a megszerzett PowerPoint ismeretek alapján könnyen átállhatunk. Könyvünkben a klasszikus Prezi és Prezi Next változatok, illetve az asztali verzió is szerepelnek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Készítsünk bemutatót Prezivel” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük