IntelliCAD 9 Biblia

6600 Ft

961 oldal/24 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-240-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-240-5 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Az IntelliCAD természetesen biztosítja a .dwg formátummal való teljes támogatást, sőt ez a formátum a program natív formátuma. Emellett csaknem az összes AutoCAD parancsot, azok eredeti paraméterezésével, promptjaival, rendszerváltozóival ismeri, AutoLISP, Diesel stb. nyelveken továbbfejleszthető, felhasználói felülete a Microsoft Office, valamint az AutoCAD szalagos felületét követi, de beállítható a klasszikus, menüszerkezetet alkalmazó nézet is.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. Az IntelliCAD 8 minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még a térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik. Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk IntelliCAD környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az IntelliCAD 9-es változatának rajzelemek létrehozásával kapcsolatos alapvető tudnivalóit. Bemutatjuk a program környezetét, telepítését, a súgó kezelését, a projektek létrehozását, a rajzi segédeszközök és a koordináta rendszerek alkalmazását, valamint az adatbevitel módját és a pontos rajzolás módszereit, a fóliák, blokkok, külső referenciák kezelését, rajzelemek létrehozását, módosítását, a rajz beméretezését, valamint a program rendszerváltozóit, illetve testre szabását.

A programról utoljára a 8.2-es változat ismeretében írtunk, azóta több kisebb változat megjelent, melyekben a következő főbb újdonságokat ismerhettük meg:

A 8.3-as változatban lehetővé tették a fájlok keresését az Open párbeszédpanelen, a fájlcsomagok összeállítását és küldését az ETRANSMIT paranccsal, valamint a pontfelhőfájlok csatolását.

Átalakították a sraffozást, most már színátmeneteket is használhatunk, beállíthatjuk a sraff rajzelem helyzetét (HATCHTOBACK).

Megújították a felhasználói felületet: menthetővé tették a munkaterületeket, a rajzbeállításnál füleket alkalmaztak listák helyett, a klasszikus és szalagos felületek között a gyorselérési eszköztáron is válthatunk.

A nyomtatásnál átlátszóságot is választhatunk. Új programozói interfészt (Teigha 4.2.0) vezettek be. Megújítottak néhány LISP függvényt. Frissítették, illetve bevezették a következő rendszerváltozókat: DTEXTED, GFANG, GFCLR1, GFCLR2, GFCLRLUM, GFCLRSTATE, GFNAME, GFSHIFT, MDISTYLE, MTEXTED, TEXTED, TEXTEDITMODE, XCLIPFRAME.

A 8.4-es változatban meggyorsították a rajzok betöltését és a képernyő újrarajzolását. Új rajzelemeket hozhatunk létre a Multi Leader, Quick Leader parancsokkal, melyekhez stílust is kapcsolhatunk az új Multileader Styles Manager és a Multiline Style parancsokkal.

A bekezdéses szövegszerkesztő lehetőségeit kibővítették többek közt az automatikus bekezdésszámozással.

Jelentősen egyszerűsítették a felhasználói felület testre szabásának módját, miszerint most már az egyes elemeket húzd és dobd technikával is el és áthelyezhetjük.

Bevezették az új gyors létrehozó parancsot (QNEW), valamint több Express parancsot, a hasonló rajzelemek kiválasztását.

A program támogatja a 2018-as dwg formátumot, valamint a 4k megjelenítőket.

A 9.0-s változatban már natívan támogatják a 2018-as dwg formátumot és a digitális aláírást.

Az eszközpalettákat blokkokkal egészíthetjük ki, hogy azokat még könnyebben alkalmazzuk.

Bővültek a PDF exportálás, valamint a pontfelhő fájlok csatolási lehetőségei. A BIM fájlokat alávetítésként is használhatjuk.

Új Express eszközök jelentek meg blokkokhoz, külső referenciákhoz, szöveghez és szerkesztéshez.

Kiegészítették a 3D hálók és modellezés parancsait.

A 9.1-es változattól a digitális aláírásokat csatolhatjuk a dwg rajzokhoz.

Bevezették a blokkszerkesztőt, amellyel helyben módosíthatunk a blokkokon.

A CMS IntelliCAD PE és PE Plus most már képes 2019 .rvt / .rfa fájlokat csatolni.

Új rendszerváltozó kezelőt vezettek be.

Megjelent több új építészeti rajzelem (lépcsők, korlátok, acél).

A 9.2-es változatban már IGES és STEP formátumú fájlokat is importálhatunk. A vektoros tartalmú PDF-ek is beolvashatók.

Több fogópontot alkalmazhatunk a rajzelemek módosításához.

Az új OVERKILL paranccsal az átfedő elemeket törölhetjük, kombinálhatjuk.

A zsúfolt rajzok rajzelemeinek kiválasztásának segítésére vezették be a ciklikus kiválasztást.

Több funkció támogatja a BIM (Building Information Modeling) fájlokkal végzett munkát.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„IntelliCAD 9 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .