InDesign CS6 – Kezdő lépések (magyar)

3300 Ft

492 oldal/24,1 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-980-2

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-980-2 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

 

Az InDesign CS6 újdonságai:

 • Az InDesign CS6 új funkciókkal támogatja a dokumentumok nyomtatott formátumú és online kiadását, illetve mobileszközökön való közzétételét. Az Adobe Digital Publishing Suite az InDesign megszokott felületét használja a táblás eszközökre szánt kiadványok tervezésére és közzétételére. A különféle alternatív elrendezésekkel figyelembe vehetők a különféle eszközök eltérő megjelenítési képességei és ugyanazon eszközön az eltérő tájolású (álló vagy fekvő) megjelenítés is.
 • Az alternatív elrendezések alkalmazásával egyetlen dokumentumon belül felkészülhetünk ugyanazzal a tartalommal különféle eszközökre. Az új alternatív elrendezések és a rugalmas elrendezési oldalszabályok alkalmazásával hozhatunk létre különféle oldalméretű, tájolású és oldalarányú elrendezéseket ugyanahhoz a tartalomhoz. Ráadásul ezek az elrendezések egymással és a fő tartalommal is kapcsolatban maradnak, könnyen frissíthetők később, amikor a tartalom módosul. Alternatív elrendezéseket használunk, ha ugyanabból a tartalomból állítunk elő különböző oldalméretű, felbontású nyomtatott és digitális kiadást.
 • A rugalmas elrendezéseknek köszönhetően egyszerű ugyanannak a tartalomnak a több különféle oldalméretre, tájolásra, illetve eszközre történő kiadása. A különféle elrendezéseknek megfelelő eltérő oldalszabályokban előírhatjuk, hogyan öröklődjenek ezek a szabályok az újabb elrendezések létrehozásakor vagy az oldalméret, tájolás változásakor.
 • Fontos, hogy az eredeti, első elrendezésben rögzített tartalom begépelés, másolás és beillesztés nélkül is érvényesíthető, frissíthető legyen az alternatív elrendezések mindegyikében. Az ilyen tartalmak, oldalelemek másik oldalakra helyezésére szolgál a hivatkozott tartalom funkció. A hivatkozott tartalmakkal könnyebben kialakítható például az álló és fekvő verziónak megfelelő elrendezés.
 • Sokat segít a munkában hogy az ablak felosztható úgy, hogy két táblájában különböző, alternatív elrendezést, vagy egy áttekintő képet és egy munkára alkalmasabb nagyított nézetet jelenítünk meg.
 • A legutóbb használt betűtípusok gyorsabban (vagyis könnyebben, kevesebb egérművelettel, görgetéssel) találhatók meg a Betűtípusok felbukkanó ablak és a Szöveg menü Betűtípusok almenüje tetején, egy vízszintes elválasztó vonal felett.
 • Az Ablak/Objektum és elrendezés/Igazítás paranccsal, vagy a Shift+F7 billentyűkombinációval megjelenített Igazítás panelen egy új lehetőség jelent meg a kiválasztott objektumok elosztására.
 • A dokumentum próbanyomtatható és exportálható szürkeárnyalatos PDF formátumba.
 • A panelek és párbeszédpanelek érték megadását váró szövegmezőiben már összetett számítások is elvégezhetők. A bevitt érték értelemszerűen a matematikai kifejezés kiértékeléséből adódik. A kifejezésekben a szokásos matematikai operátorokat alkalmazhatjuk, például: 297/2 + 10.
 • A kijelölés vagy oldaltartomány is exportálható képként.
 • Új dokumentum létrehozásakor az Új dokumentum párbeszédpanelen a Rendeltetés listában választhatjuk a Nyomtatás és a Web mellett a Digitális kiadás is.
 • A mesteroldal egyik (egyetlen) szövegkerete – vagy új dokumentum létrehozásakor az első üres szövegkeret  – kijelölhető elsődleges szövegkeretként. Az ilyen szövegkeret szövegtartalmát folyatja bele a rendszer a létrehozott új elrendezési oldal mesteroldalának elsődleges szövegkeretébe. A rendszer az elsődleges szövegkereteket automatikusan felülbírálja az elrendezési oldalakon, így nem kell felülbírálást végezni szöveg hozzáadása előtt.
 • A CS6-os verzióban a szövegkeret átméretezésekor a program az oszlopszámot automatikusan növeli vagy csökkenti a maximális hasábszélesség figyelembevételével.
 • A szövegkeret tulajdonságait megadhatjuk úgy is, hogy szöveg hozzáadásakor, törlésekor vagy szerkesztésekor automatikusan átméreteződjön a szövegkeret.
 • A digitális kiadványok szerkesztéséhez szükséges összes eszközt és panelt összegyűjtötték a digitális kiadványszerkesztési munkaterületre. Új digitális kiadvány létrehozásakor a rendszer azonnal erre a munkaterületre vált.
 • A tábla és e-könyv olvasó eszközök támogatására használható Folio Builder és Folio Overlay panel megjeleníthető az Ablak menüből.
 • Az IDPF (International Digital Publishing Forum, magyarul a Nemzetközi Digitális Kiadói Fórum) hozta létre az  ingyenesen hozzáférhető, platform független, nyílt forráskódú elektronikus könyv szabványt EPUB néven. Az ilyen szabványt alkalmazó fájlok kiterjesztése .epub. A fájl beágyazva tartalmazza a metaadatokat, a karakter­készleteket és a CSS stíluslapot, de tárolhatunk képet és hangokat is. A szöveget XHTML formátumban tárolja. Az ilyen formátumú fájl „liquid” formázást alkalmaz, a szöveget a megjelenítő eszközhöz igazítja.
 • Szerkeszthetünk interaktív űrlapokat, amelyeket PDF formátumba exportálhatunk. Az űrlap tartalmazhat a statikus szövegek mellett űrlapmezőket és más űrlapműveleteket, amelyeket az Ablak menü Interaktív / Gombok és űrlapok parancsával megjelenített könyvtárban található űrlapelemekből választhatunk.
 • Továbbfejlesztették a HTML-exportálást is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„InDesign CS6 – Kezdő lépések (magyar)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük