InDesign CS3 – Biblia

4300 Ft

600 oldal/12,0 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-876-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-876-8 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

 

Az InDesign CS3 a lehető legnagyobb alkotói szabadság mellett egészen kifinomult eszközöket nyújt a legváltozatosabb típusú kiadványok szerkesztéséhez, de inkább tördeléséhez. A nagytömegű szöveg rögzítését inkább egy szövegszerkesztőben (például a Microsoft közismert Word programjával) végezzük, és a kész szöveget töltjük be az InDesign kiadványba. Az átvétel során az InDesign sok stílust és formátumot felismer, viszont ezeket olyan lehetőségekkel egészítették ki, amelyeket máshol eddig nem találtunk. Például beállíthatunk áttetszőséget, optikai margóigazítást, használhatjuk a Paragraph Composert a bekezdésen belüli sortörések optimalizálására, a belső szövegszerkesztőt (Story Editor) a gyorsabb szövegbevitelre, szövegeket illeszthetünk görbére, használhatjuk a Photoshopban megismert rétegeket, alkalmazhatjuk az XML struktúrákat, a Version Cue csoportos munkakörnyezetet és verziókövetési rendszert. Nemcsak bekezdésekre, de karakterekre is alkalmazhatunk stílusokat, a stílusokat csoportosíthatjuk. A hosszú dokumentumokat (például könyveket) nem szükséges egyetlen fájlban kezelni, ezeket csatolással kapcsolhatjuk a fő dokumentumhoz, ugyanakkor a hibakezelés és áttekintés egyszerre jelenítheti meg az összes külön kezelt fejezetet. A dokumentumhoz automatikusan frissülő tartalomjegyzéket és tárgymutatót (index) generálhatunk.

A keresés és csere funkció egészen különleges, hiszen nemcsak egy fájlban, szövegkeretben, hanem összekapcsolt keretek láncolatában, valamint több dokumentumban is kereshetünk.

Munkánkat nemcsak egy egyszerű előnézeti képen tesztelhetjük, amelyben ráadásul továbbra is szerkeszthetünk, hanem kérhetünk felülnyomásos mintaképet is a direktszínek ellenőrzésére. Ugyancsak az ellenőrzés eszközei a nyomtatható segédvonalak, a mesteroldalak és az oldalakról készült bélyegképek nyomtatása is. A nyomtatás előtti automatikus ellenőrzés (Preflight) segítségével feltárhatjuk a beillesztett képek, felhasznált karaktertípusok hibáit, amelyeket szövegfájlba menthetünk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„InDesign CS3 – Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük