Illustrator CS5 – Bitképek és nyomtatás (angol)

920 Ft

109 oldal/5 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-716-7

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-716-7 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

A beépülők is szabvánnyá váltak, ezeket szintén használják más retusáló programok. A legtöbbjük egyfajta grafikus szűrő, a szaknyelvi zsargonban „effekt”, de készültek, fájlátalakító, védjegykezelő pluginek is. A grafikus szűrők a kép kijelölt részén vagy az aktuális réteg tartalmán hajtanak végre valamilyen látványos műveletet.

A bitképek az Adobe Illustrator CS5 dokumentumaiba is beépíthetők a File menü Place parancsával, illetve a vágólapra másolt képek, részletek beillesztésével (Edit/Paste). Ezekkel a képobjektumokkal sok hasonló műveletet is elvégezhetünk, mint a vektoros elemekkel, a bitképes műveleteket viszont, amik rendszerint a kép javítására, grafikus hatások keltésére vonatkoznak, érdemesebb a Photoshopban elvégezni és az eredményt átemelni az Illustrator dokumentumba.
A kötetben a bitképes szűrők és hatások mellett foglalkozunk még a színkezeléssel, a nyomtatással és a dokumentumok színre bontásával is.
Zárójelben mindig megadjuk az eredeti angol mellett a parancsok magyar megfelelőt is, így kötetünket mindkét szoftverváltozat, vagyis a jelenleg elérhető angol és a várható magyar nyelvű változat felhasználói reméljük haszonnal forgathatják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Illustrator CS5 – Bitképek és nyomtatás (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük