Illustrator CS4 – Kezdő lépések (magyar)

1450 Ft

200 oldal/9,6 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-523-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-523-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

2008-ban jelent meg az Illustrator CS4 (14.) változata, amelynek legnagyobb újdonsága a több rajztáblás munkafelület, a felhasználói felület radikális átalakítása, valamint a foltecset (Blob Brush), amellyel szabadon, festőecsettel hozhatunk létre olyan foltokat, amelyeket szerkeszthető görbék határolnak. Két ilyen folt könnyen egyesíthető, ha a kitöltő színe azonos.

A rajztáblák átfedhetik egymást, elrendezhetők egymás mellett és felett is. A rajztáblák egyenként vagy csoportosan nyomtathatók, exportálhatók, a kijelölt tartományból vagy a teljes dokumentumból többoldalas PDF fájlt menthetünk.

Az Illustrator CS4 programban a színbontási előnézettel még a szerkesztés közben ellenőrizhetjük a színbontási eredményeket, kideríthetők az elfeledett direktszínek, melyek később sok probléma forrásai lehetnek.

Az Illustrator CS4 programváltozatban jelentősen módosítottak a színátmenetek kezelésén is. A színátmenetek összes színéhez külön áttetszőség tulajdonságot rögzíthetünk. Több réteg, kiejtés és takarás alkalmazásával felfedhetők a lejjebb lévő objektumok és képek, illetve gazdag szín- és textúrakeverékeket készíthetünk. A színátmenet eszköz kiválasztása után közvetlenül a rajzon, a kijelölt objektumon végezhetjük el a színátmenet beállítását. Ehhez a színátmenet típusát választjuk ki a Színátmenet (Gradient) panelen, de helyben, a rajzelem felett megjelenő eszközzel adjuk meg a lineáris színátmenet dőlését, a sugaras színátmenet sugarát, a rögzített színátmeneti pontok helyét.

Jelentősebb változtatásnak tekinthető még, hogy a Megjelenítés (Appearance) panelt úgy módosították, hogy róla hivatkozásokkal közvetlenül az egyes tulajdonságok beállító paneljeit érhetjük el, így a feldolgozást a lehető leggyorsabban, a legkevesebb egérmozgatással helyben végezhetjük.

Az Adobe Illustrator CS4 programmal szinte mindenféle vektoros rajzolófeladat megoldható. A könnyebb kezelhetőség és költségtakarékosság érdekében az Illustrator programmal kapcsolatos ismereteket is több kötetben dolgoztuk fel. A Kezdő lépések című kötet alapján a program kezdő felhasználói elindulhatnak a program felfedezésére és reméljük forgatása hasznos alapot nyújt a további kötetekhez, amelyek már építenek az itt leírt ismeretekre. A programban az előző változathoz képest most is több újdonság jelent meg. Az újdonságoknak külön fejezetet szenteltünk.

Mivel az előző változat volt az Illustrator történetében az első, amelyet lokalizáltak, a könyvben szereplő parancsok rendszerint a magyar nyelvű változatból valók, de zárójelben mindig megadjuk az eredeti angol megfelelőt is, így kötetünket mindkét szoftverváltozat, vagyis a jelenleg elérhető angol és a várható magyar nyelvű változat felhasználói reméljük haszonnal forgathatják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Illustrator CS4 – Kezdő lépések (magyar)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük