Illustrator CS4 – Bitképek és nyomtatás (angol)

1120 Ft

107 oldal/4,3 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-440-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-440-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

A beépülők is szabvánnyá váltak, ezeket szintén használják más retusáló programok. A legtöbbjük egyfajta grafikus szűrő, a szaknyelvi zsargonban „effekt”, de készültek, fájlátalakító, védjegykezelő pluginek is. A grafikus szűrők a kép kijelölt részén vagy az aktuális réteg tartalmán hajtanak végre valamilyen látványos műveletet.

A bitképek az Adobe Illustrator CS4 dokumentumaiba is beépíthetők a File menü Place parancsával, illetve a vágólapra másolt képek, részletek beillesztésével (Edit/Paste). Ezekkel a képobjektumokkal sok hasonló műveletet is elvégezhetünk, mint a vektoros elemekkel, a bitképes műveleteket viszont, amik rendszerint a kép javítására, grafikus hatások keltésére vonatkoznak, érdemesebb a Photoshopban elvégezni és az eredményt átemelni az Illustrator dokumentumba.

A kötetben a bitképes szűrők és hatások mellett foglalkozunk még a színkezeléssel, a nyomtatással és a dokumentumok színre bontásával is.

Mivel az előző változat volt az Illustrator történetében az első, amelyet lokalizáltak, a könyvben szereplő parancsok rendszerint a magyar nyelvű változatból valók, de zárójelben mindig megadjuk az eredeti angol megfelelőt is, így kötetünket mindkét szoftverváltozat, vagyis a jelenleg elérhető angol és a várható magyar nyelvű változat felhasználói reméljük haszonnal forgathatják.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Illustrator CS4 – Bitképek és nyomtatás (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.