Illustrator CS2 – Bitképek és nyomtatás

810 Ft

98 oldal/4,2 MB, formátum: PDF.

ISBN: 963-706-242-4

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 963-706-242-4 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

A beépülők is szabvánnyá váltak, ezeket szintén használják más retusáló programok. A legtöbbjük egyfajta grafikus szűrő, a szaknyelvi zsargonban „effekt”, de készültek, fájlátalakító, védjegykezelő pluginek is. A grafikus szűrők a kép kijelölt részén vagy az aktuális réteg tartalmán hajtanak végre valamilyen látványos műveletet.

A bitképek az Adobe Illustrator dokumentumaiba is beépíthetők a File menü Place parancsával, illetve a vágólapra másolt képek, részletek beillesztésével (Edit/Paste). Ezekkel a képobjektumokkal sok hasonló műveletet is elvégezhetünk, mint a vektoros elemekkel, a bitképes műveleteket viszont, amik rendszerint a kép javítására, grafikus hatások keltésére vonatkoznak, érdemesebb a Photoshopban elvégezni és az eredményt átemelni az Illustrator dokumentumba.

A kötetben a bitképes szűrők és hatások mellett foglalkozunk még a színkezeléssel, a nyomtatással és a dokumentumok színre bontásával is. Mivel az Illustrator CS2 változat az Illustrator történetében az első, amelyet lokalizáltak, a könyvben szereplő parancsok rendszerint a magyar nyelvű változatból valók, de zárójelben mindig megadjuk az eredeti angol megfelelőt is, így kötetünket mindkét szoftverváltozat felhasználói reméljük haszonnal forgathatják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Illustrator CS2 – Bitképek és nyomtatás” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük