GstarCAD 2021 Std Biblia (magyar változat)

7750 Ft

1175 oldal/31,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-518-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-518-5 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

GstarCAD 2021 Standard Biblia (magyar változat) kötet egyben tartalmazza mindazt, amit a külön kiadott kötetek részenként.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. A GstarCAD 2021 Professional program minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még részlegesen térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik (a szilárdtest modellezés, lemezkezelés, dinamikus blokk létrehozás parancsai nem érhetők el, csak a Pro változatban). Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk GstarCAD környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a GstarCAD 2021-es, magyar nyelvű változatának használatához szükséges alapvető tudnivalókat. A Biblia kötet egyben tartalmazza mindezt az ismeretet, amelyet a fentebb bemutatott kötetek, sőt azt egy újabb fejezettel egészítettük ki. Ebben foglaltuk össze a hasznos webhelyeket.

A 2020-as változatban az objektumok tulajdonságainak gyorsabb beállítása érdekében bevezették a Gyorstulajdonságok (Quick Properties) palettát, amely a testre szabható helyen jelenik meg és alkalmas a kiválasztott rajzelem tulajdonságainak lekérdezésére és beállítására is.

A gyorstulajdonságok palettán beállíthatjuk az objektumok alapértelmezett tulajdonságait is.

A 2020-as változatban 20 új parancs jelent meg, illetve jelentősebb továbbfejlesztés történt.

Csak a Pro változatban jelent meg az objektumok gyorsszerkesztésének, méretmódosításának lehetősége, amelyhez a jellegzetes fogópontokat használjuk (ezt már korábban megismerhették az AutoCAD használatában járatos felhasználók).

A 2020-as változatban PDF fájlok is importálhatók, illetve bevezették az IFC (Industry Foundation Classes) fájlok kezelését. A PDF fájlok alávetítésként használhatók.

Bevezettek néhány együttműködést támogató szolgáltatást (naplózás, naplófájlok, mérföldkövek exportálása, változások megjelenítése) is. Ezeket egyetlen kattintással elérhetjük.

A 2021-es változat újdonságai:

Az előző változatban alkalmazott beállítások migrálhatók az új változatba.

  • Új licenckezelőt (GstarCAD License Manager) vezettek be.
  • Az egyéni felhasználói beállítások (felhasználói felület, vonaltípusok, kitöltési minták stb.) importálhatók és exportálhatók, migrálhatók egy korábbi változatból is.
  • Az eszköztár bővíthető egy, a rajzban kijelölt, adott méretarányú sraffozási mintával.
  • A professzionális változatban ismét újabb 3D parancsokat vezettek be (például: POLYSOLID, CONVTOMESH, CONVTOSOLID, CONV­TOSURFACE, CONVTO­NURBS, PLANESURF, SURF­OFFSET).
  • A professzionális változatú program támogatja a .rcp és .rcs pontfelhő fájlokat. Az ilyen adatok megjelenítéséhez RGB és objektum színeket alkalmazhatunk.
  • Új gyorsmérési funkciót jelent meg a RAPIDDIST paranccsal. Így az az egér mozgatásával gyorsan mérhető a távolság az X, Y tengely mentén, és a szög a 2D objektumok között.
  • Javítottak a vizuális stílusok beállításán, megjelenésén.
  • Átalakították a bekezdéses szövegszerkesztőt.

Extra könyvajánló: e-book csomagunk jelentős kedvezménnyel kapható, ráadásul mindegyik megvásárolt licenc érvényes egyszerre egy asztali és egy mobil eszközön telepítésre, így valójában még jelentős, pénztárca-barát, 50 %-os árkedvezményt is nyújt. Tehát egyet fizet, kettőt kap!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GstarCAD 2021 Std Biblia (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .