GstarCAD 2016 – Blokkok, Xrefek

800 Ft

124 oldal/4,8 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-890-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-890-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre. Innen a blokkok később egyszerű beillesztéssel alkalmazhatók, miközben megadhatjuk átméretezését, elforgatását is.

Ez a technika annyira elterjedt mára, hogy egyes cégek a CAD felhasználók számára ilyen, előre gyártott és parametrikus blokkokat forgalmaznak.

Az AutoCAD 2006 jelentős újdonságát, a dinamikus blokkokat az AutoCAD LT 2007 programtól már nem csak alkalmazhatjuk, a létrehozásukhoz nem szükséges a „nagy” AutoCAD. Ugyanezt megtehetjük a GstarCAD 2012-től is. Vagyis olyan blokkokat hozhatunk létre, amelyek beillesztésénél előre beállított paraméterkészlet elemeiből választhatunk (például szabványos, vagy gyártott méreteket, elrendezéseket, nézeteket ugyanahhoz a tárgyhoz).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GstarCAD 2016 – Blokkok, Xrefek” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .