GIMP – A fotómanipulátor

950 Ft

204 oldal/10,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-552-8

Betekintés a könyvbe!

 

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-552-8 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A Photoshop a nyomdai előkészítés és kép­fel­dolgozás legelterjedtebb programja. Az amatőröknek a nyomdai előkészítésre alkalmatlan Photoshop Elements programot ajánlja az Adobe, mely program már maga is a 16. változatánál tart. A Photoshoppal szemben született nyílt forráskódú megoldás a GIMP (GNU Image Manipulation Program). E program előnye a többi, nyílt forráskódú képszerkesztő programmal szemben, hogy kezeli a CMYK színteret is, ismeri a legtöbb, leginkább elterjedt fájlformátumot (például még a Photoshop .psd formátumát, egy kiegészítő telepítésével a .raw formátumot is), ugyanakkor használható a Microsoft Windows mellett a Macintosh OS X, illetve Linux operációs rendszereken. Ezt a képszerkesztőt a legtöbb Linux disztribúció „alapból” tartalmazza.

A program azért egyelőre még nem éri el a Photoshop szintjét, de az amatőrök és a kezdő profik számára (akik különösen érzékenyek a költségekre) is megteszi.

Ezzel az ingyenesen, a https://www.gimp.org/downloads/ webhelyről letölthető programmal a nem professzionális felhasználók könnyen, gyorsan javíthatják digitális kamerából, vagy szkennerről származó képeiket, sőt olyan szolgáltatásokat is kiaknázhatnak, amelyekkel korábban csak a Photoshop program bírt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GIMP – A fotómanipulátor” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük