FreeOffice Presentations 2018 (magyar)

1000 Ft

220 oldal/10,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-85-9

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5867-85-9 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

A Presentations az ingyenesen letölthető FreeOffice programcsomag bemutatókészítő programja, amellyel PowerPoint kompatibilis, látványos bemutatók állíthatók össze. Sajnos, egy-két, a fizetős Ashampoo, illetve SoftMaker Office verziókban megtalálható funkciót kivettek az ingyenes változatból. Viszont ez a szoftver telepíthető Windows (7 és feletti), Linux, macOS, OS X, Android operációs rendszerekre is.

A FreeOffice 2018 újdonságai az előzmény 2016-os programcsomaghoz képest:

  • Jelentősen javítottak a kompatibilitáson. A programcsomag most már nemcsak olvasni, hanem menteni is tud a Microsoft XML alapú DOCX, XLSX és PPTX fájlformátumaiban.
  • Újratervezték a felhasználói felületet. Bevezették a Microsoft Office 2007-ben megjelent szalagos felületet, de egyetlen (Tools/Options vagy a szalagos felületen a File/Customize/User Interface) paranccsal válthatunk a klasszikus menüs felület, illetve a szalagos felület közt. Ez egyelőre a program újraindításával jár (más programoknál ez nincs feltétlenül így).
  • Mindkét felhasználói felületen az érintőképernyőkön, táblagépeken nagyobb ikonokat használhatunk az ujjal végzett kezeléshez.
  • A FreeOffice TextMaker 2018 szövegszerkesztő a Microsoft DOC formátuma mellett kezeli a LibreOffice és az OpenOffice ODT fájlformátumát is.
  • A szövegszerkesztőből egyszerűen exportálhatunk EPUB és PDF formátumba is.
  • A FreeOffice PlanMaker 2018 táblázatkezelő kompatibilis az Excel 2016-tal, kezeli az Excel XLSX fájlformátumát is.
  • A FreeOffice Presentations 2018 bemutatószerkesztő a PowerPoint 2016-tal kompatibilis, kezeli annak PPTX formátumát is.
  • Átalakították a diasablonokat. A programban többféle elrendezésű mester diát hozhatunk létre.
  • A bemutatókban új OpenGL-en alapuló animációk és dia-átmenetek alkalmazhatók.

Az első fejezet az újdonságok áttekintése után, nagy általánosságban ismerteti az előadások, elképzelések látványos bemutatását szolgáló program használatát, a prezentációk lehetőségeit. Az alapokat ismerők térjenek át a további fejezetekre, ahol a program olyan lehetőségeit írjuk le, amelyek még az első fejezetben ismertetett, alapvető munkák végzését is megkönnyítik. A harmadik – részletes, a haladók számára készült – fejezet a Presentations 2018 prezentációk formázásával, objektumok beágyazásával és a program külső kapcsolataival foglalkozik. A haladóknak szánt részek megértéséhez a használatot bevezető első két fejezet szinte készségszintű ismerete szükséges. Mindenképpen megéri azonban a fáradságot e fejezetek áttanulmányozása, mert a program igazán hatékony használata az ott leírtak segítségével oldható meg.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„FreeOffice Presentations 2018 (magyar)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük