Fotor 2 – Fényképszerkesztés

400 Ft

85 oldal/5,0 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-550-4

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-550-4 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A Photoshop a nyomdai előkészítés és kép­fel­dolgozás legelterjedtebb programja. Az amatőröknek a nyomdai előkészítésre alkalmatlan Photoshop Elements programot ajánlja az Adobe, mely program már maga is a 16. változatánál tart. A Photoshoppal szemben született nyílt forráskódú megoldás a GIMP (GNU Image Manipulation Program), az Elementsszel szemben viszont a könyvünk tárgyát képező Fotor. Ez utóbbinak van már fizetős, professzionális változata is, mely (mintegy évi 40 dollár bérleti díj fejében) számtalan design tervet, hatást, több szerkesztőeszközt, és nagyobb vászonméretet biztosít. Elérhető a program asztali (telepített) és online, interneten keresztül használható változata is. Kötetünkben az amatőröknek szánt ingyenes változatot mutatjuk be, amely tehát csak teljesítményében marad el a professzionális változattól, így a kötetet a professzionális változatot használók is segítségül hívhatják, forgathatják.

Ezzel az ingyenes, vagy olcsón beszerezhető programmal a nem professzionális felhasználók könnyen, gyorsan javíthatják digitális kamerából vagy szkennerről származó képeiket, sőt olyan szolgáltatásokat is kiaknázhatnak, amelyekkel korábban csak a Photoshop program bírt. Az ingyenes programban a képmódosításokat javarészt minták alapján végezzük, manuális beállításra alig van lehetőség.

A program három fő funkciócsoportja, amely a kötet három fő fejezetét adja:

  • Képjavítás és szerkesztés (Edit),
  • Kreatív anyagok készítése (Collage),
  • Kötegelt feldogozás (Batch).

Ezek közül a program indításakor választhatunk, illetve a testre szabás során beállítható, melyikkel induljon a program. Természetesen a program futása közben is egyszerű a váltás.

Az automatikus javítással általános megvilágítás, kontraszt, élesítés korrekciót hajthatunk végre. A pontosabb megoldáshoz a professzionális változatban választhatjuk a manuális beállításokat is.

A kész kép exportálható gépünk mellett a Facebook, Flickr, Twitter közösségi oldalakra is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fotor 2 – Fényképszerkesztés” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .