Akció!

Excel 2016 – Biblia (magyar)

12600 Ft 9900 Ft

2151 oldal/78 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-365-484-2

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-484-2 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Hihetetlenül jó ár/érték arány! Papíros könyvben ez több tízezer forint lenne, ráadásul több száz, lépésről lépésre kidolgozott példát is mellékelünk. Kötetünk tehát nem “füzetecske”, hanem valóban egyben tartalmazza a külön kiadott hét kötetet! Az Excel 2016 Biblia egyben tartalmazza mind a külön kiadott hét kötetet, beleértve a sokszáz apróbb és mintegy 440 nagyobb, lépésről lépésre kidolgozott feladatot is. Ezeket a könyvhöz adott munkafüzetekben ugyanilyen módon, folyamatosan számoztuk, hogy megtalálásuk könnyebb legyen (amit segít a munkafüzet elejére illesztett hiperhivatkozásos tartalomjegyzék is).

Az Excel 2016 Biblia – e-könyv – a Microsoft Office Excel 2016 magyar nyelvű változatát tárgyaló legteljesebb kiadás. A munkafelület kezelésének, testre szabásának bemutatása mellett a képlet- és listakezeléssel, kimutatások készítésével, makrók, diagramok és objektumok használatával kapcsolatos összes lehetőséget igyekeztünk ismertetni, kitérünk az egyéni függvények készítésére, a makrók és a Visual Basic programozás alapjaira, a munkalapba ágyazott vezérlők paraméterezésére.

A kötet tartalmaz ugyanakkor több száz, részletesen, lépésről lépésre kidolgozott mintapéldát. Ezek a feladatok általában a mindennapi életben is előforduló munkákat, gyakran, olykor naponta ismétlődő feladatokat mutatnak be, vagy ilyenek elvégzéséhez nyújtanak segítséget. A bonyolultabb, hosszabb, vagy akár sok számítási alapadatot felhasználó példák kiinduló adatait, sokszor eredményeit is, két munkafüzetben mellékeljük a kötethez. A feladatok nagy részénél többféle megoldást is bemutatunk. A megoldások könnyen megérthetők, követhetők, mert a lépésről-lépésre végigvezetett megoldásban elmagyarázzuk a “miérteket” is. Ezek mellett minden egyes függvényt szintén több példával szemléltetünk. Összességében az Excel 2016 Biblia e-könyvben bemutatott a példák és feladatmegoldások száma meghaladja az ezret.

A példák között olyan megoldásokat is találunk, mint a leltározás segítését, munkaidő és szabadság nyilvántartását, tesztek, űrlapok készítését és kiértékelését, 3D térképbemutatók, eseményvezérelt eljárások használatát. Az e-könyv végén Visual Basic összefoglalót is adunk.

Bár a feladatokat a magyar nyelvű programváltozatban oldottuk meg, a megoldások a kötet végén található magyar-angol függvénynévtár segítségével könnyen alkalmazhatók az angol nyelvű programváltozatban is. Ugyanis ez Excel honosítására már régóta jellemző, hogy a felhasználói felület és a súgó fordításán túl csaknem az összes függvényt is lefordítják, ami értelemszerűen nehézségeket okozhat, ha az egyik nyelven készített munkafüzetet a másik nyelvű környezetben nyitjuk meg. Újabban azonban ez már jóval kevesebb gonddal jár.

Ugyanakkor a súgó igencsak szűkre sikeredett, ráadásul internetkapcsolat nélkül nem is indul el. Reméljük ez is hozzájárul saját kiadványaink sikeréhez…

Az Excel 2016 újdonságai:

 • Az Office 2016 Rendszer legelső szembeötlő újdonsága a telepítés gyorsasága, mely körülbelül tíz percet vesz igénybe. A másik ilyen feltűnő újdonság a lapfülek végén megjelent újabb fül, ahol a „Mondja el, mit szeretne tenni” szöveget felülírva megadhatjuk akár szöveges kívánságainkat is, de jobban járunk, ha valamely ismert parancsot adunk meg, például: nyomtatás vagy táblázat beszúrása. A begépelést néhány példa felajánlásával és automatikus szövegkiegészítéssel is támogatja az Office. Így a nyomtatás szóból is elegendő az ny betűket begépelni, máris választhatunk a felajánlott lehetőségek közül. Ezt követően az Excel igyekszik teljesíteni kívánságunkat.
 • A súgó is keresés alapján működik – vagy nem. Ez arra vonatkozik, hogy a hagyományos, tartalomjegyzékes, szószedetes segítség helyett most a kulcsszót, kifejezést begépeléssel kell megadnunk, aztán vagy kapunk, vagy sem találatokat. Megvallom, én jobban szerettem a régit…
 • Az Office 2016 kezeli az OpenDocument (ODF) formátumokat is. Ugyanakkor a hagyományos Office Open XML-formátumok egyelőre több szolgáltatást nyújtanak. A telepítés végén választhatunk, hogy melyik formátumot tekintsük alapértelmezettnek. Természetesen döntésünktől függetlenül beolvasható és menthető később is a másik formátum, azonban az OpenDocument (ODF) formátumokba mentve a Office néhány szolgáltatásáról le kell mondanunk.
 • A felhasználói felület ismét átalakításra került. Most több Office beállítási téma közül választhatunk, amelyek közt találunk szemkímélőbbeket is.
 • A menüszalag végén megjelent Megosztás gombbal könnyen, egyszerűen megoszthatjuk a szerkesztett dokumentumot. Beállíthatjuk a felhasználók jogosultságát a dokumentum eléréséhez, sőt láthatjuk azt is, kik dolgoznak a dokumentumon.
 • Továbbfejlesztették a verzióelőzményeket, amelyekre hivatkozhatunk is, ha közösen szerkesztünk egy dokumentumot.
 • Egyszerűen, egyetlen kattintással készíthetünk idősoros előzmény­adatokból előrejelzéseket, amelyhez a program exponenciális simító algoritmust használ.
 • Új diagramtípusok jelentek meg (fatérkép, pareto, hisztogram, dobozos ábra, többszintű gyűrű), amelyekkel bizonyos adatokat a korábbiaknál jobban szemléltethetünk. Ezek a diagramtípusok elérhetők a Wordben és a PowerPointban is.
 • A Wordben, PowerPointban, sőt az Outlookban is elérhetjük a Bingen alapuló intelligens keresőt. Ehhez elegendő a keresett szóra állni (a kurzort a szóra mozgatni) vagy begépelni, majd kiadni a helyi menü Okos keresés parancsát. Az internetről származó eredményeket a Kutatás munkaablakban kapjuk vissza.
 • A Windows 10 operációs rendszer alatt mobil Office-appokat is használhatunk, amelyekkel útközben is kezelhetjük dokumentumainkat, miközben megőrizzük az eredeti formát és tartalmat.
 • A OneDrive felhőbeli meghajtó segítségével egyszerűen menthetjük dokumentumainkat az internetre, hogy az ilyen anyagokat bárhonnan elérhessük. Természetesen ezen fájlok védelmi szintje magasabb, mintha saját gépünkön tárolnánk azokat.
 • A dokumentumok platformfüggetlen kialakításúak, egyaránt szerkeszthetők Windows-, Android- vagy OS X operációs rendszert futtató eszközökön.

A “Biblia” elnevezésű kiadványaink a külön kiadott összes (Excel 2016) kötetet egyben, kiegészítve tartalmazzák!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Excel 2016 – Biblia (magyar)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .