Akció!

Excel 2010 – Biblia

10500 Ft 9500 Ft

1873 oldal/72 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-607-792-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-607-792-1 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

 

Hihetetlenül jó ár/érték arány! Papíros könyvben ez több tízezer forint lenne, ráadásul több száz, lépésről lépésre kidolgozott példát is mellékelünk. Kötetünk tehát nem “füzetecske”, hanem valóban egyben tartalmazza a külön kiadott hét kötetet, melyet még kiegészítettünk egy fejezettel, amely az Excel programmal foglalkozó fontos webhelyeket foglalja össze!

Könyvünk a Microsoft Office Excel 2010 magyar nyelvű változatát tárgyaló legteljesebb kiadás. A munkafelület kezelésének, testre szabásának bemutatása mellett a képlet- és listakezeléssel, kimutatások készítésével, makrók, diagramok és objektumok használatával kapcsolatos összes lehetőséget igyekeztünk ismertetni, kitérünk az egyéni függvények készítésére, a makrók és a Visual Basic programozás alapjaira, a munkalapba ágyazott vezérlők paraméterezésére.

A kötet 312, a gyakorlatban is előforduló feladat részletes, lépésről-lépésre bemutatott megoldását is tartalmazza, mely példákat két, több MB méretű munkafüzetben mellékelünk is a kötethez. A példák között olyan megoldásokat is találunk, mint a leltározás segítését, munkaidő és szabadság nyilvántartását, tesztek, űrlapok készítését és kiértékelését, eseményvezérelt eljárások használatát. A kötet végén Visual Basic összefoglalót is adunk.

Bár a feladatokat a magyar nyelvű programváltozatban oldottuk meg, a megoldások a kötet végén található magyar-angol függvénynévtár segítségével könnyen alkalmazhatók az angol nyelvű programváltozatban is.

Az Excel 2010 újdonságai:

  • Az Excel 2010 verzióban ismét növelték a program teljesítményét. Szinte elképzelhetetlen méretű táblákat kezelhetünk már a programmal. 1048576 sort és 16384 oszlopot tartalmazhat egy munkalap (az előző változatban ezek a számok: 65536 és 256 voltak).
  •    A 2010-es változatban teljesen megújították az Office program­csomag telepítését. Már csak kisebb részben, külön igény esetén használhatjuk a hagyományos, MSI alapú, lemezes telepítést, helyette általános az „Office Kattintásra” telepítés, amellyel előbb a programok telepítéséhez szükséges információkat telepítjük gyorsan az interneten keresztül gépünkre, majd az igény szerint elindított további programok futtatásához szükséges programrészeket töltjük le. Az Office Kattintásra által telepített alkalmazások virtualizáltan futnak, ezért nem ütköznek más alkalmazásokkal.  Az Office Kattintásra által telepített alkalmazások helyigénye körülbelül a fele az MSI-alapú telepítővel telepített alkalmazásokénak.
  •    Megújult a programok testre szabási lehetősége is. Most közvetlenül, a grafikus felületen keresztül módosíthatjuk a szalagokat, új szalagot, csoportokat hozhatunk létre, nem kell ehhez külső XML fájlokat szerkesztenünk.
  •    Az Előkészítés almenü viszont megszűnt. A fájlinformációkkal kapcsolatos parancs átkerült az új Információ almenübe. Teljesen megváltozott a nyomtatás beállítása is. Látszólag megszűnt a nyomtatási kép, mint a nyomtatás előtti utolsó ellenőrzési lehetőség. Valójában ezt most a Nézet szalag Nyomtatási elrendezés nézetével oldhatjuk meg úgy, hogy közben a dokumentum szerkeszthető marad.
  •    A korábbi Közzététel helyett megjelent Mentés és küldés almenüben végezhető megosztás előtt alkalmazzuk, vagyis ellenőrizzük a dokumentumot, csatolásokkal látjuk el, kiosztjuk a jogokat és korlátozásokat más felhasználók számára, digitális aláírással látjuk el a dokumentumot (hogy biztosíthassuk az eredetiség igazolását), ellenőrizhetjük a kompatibilitást a korábbi Excel változatokkal, valamint „készre jelentve” írásvédetté tehetjük.
  •    Az Excel 2010 új elemző és megjelenítő eszközeivel könnyebben követhetjük nyomon és emelhetjük ki az adatokban megfigyelhető trendeket. A fontos adatok az Excel Web App alkalmazás használatával szinte bármilyen webböngészővel vagy okostelefonnal az irodán kívülről is könnyen elérhetők. A munkafüzeteken másokkal – a dokumentum tulajdonosának engedélye alapján – dolgozhatunk. A munkafüzeteken végzett közös munkába való bekapcsolódáshoz mindössze egy ingyenes Windows Live ID azonosítóra van szükség. A kereséshez és az adatok szűkítéséhez új szűrőket vezettek be.
  •    A PowerPivot for Excel 2010 nevű ingyenes bővítménnyel nagy – akár több millió sorból álló – adathalmazok is villámgyorsan módosíthatók, az adatok pedig hatékonyabban integrálhatók. Az eredményeket a SharePoint kiszolgálón keresztül kényelmesen megoszthatjuk másokkal.
  •    A Fájl szalagfül (a Microsoft szerint a Microsoft Office Back­stage™ nézet) Információ parancsával régebbi verzióként elérhetjük azokat a munkafüzeteket is, amelyeket nem mentettünk (pontosabban, amelyeket az automatikus mentés mentett ugyan, de mi mentés nélkül léptünk ki a program futtatásából).
  • Az itt elérhető számos e-könyv felöleli a program szinte teljes ismeretanyagát. A legteljesebb az Excel Biblia, amely a külön kiadott köteteket fejezetekként tartalmazza, és amelyhez több száz, a mindennapi gyakorlatból átvett példát, megoldást lépésről lépésre bemutató munkafüzeteket is mellékelünk. Az e-könyv terjedelme ezért már akkora, hogy papíros kiadása elképzelhetetlen. Hasonló kiadványok nincsenek más kiadóknál (sem más nyelvterületen).

A “Biblia” elnevezésű kiadványaink a külön kiadott összes (7) kötetet egyben, kiegészítve tartalmazzák!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Excel 2010 – Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .