CorelDRAW 9 – Rajzelemek szervezése, módosítása

500 Ft

105 oldal/3,17 MB, formátum: PDF

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9639430684 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A rajzelemeket az utólagos módosítás, hatások alkalmazása, színezés, kitöltés, mozgatás, másolás, törlés előtt ki kell jelölnünk. A kijelölés után adható ki az a parancs vagy végrehajtható az a tevékenység, amellyel a rajzelemet módosítani akarjuk. A CorelDRAW fejlesztése során jelentősen módosultak a kijelölési lehetőségek is.

A dokumentumban elhelyezett objektumokat különféle színű és vastagságú, stílusú vonalakkal szegélyezhetjük – ez nyitott, vonalas objektumoknál magát a rajzelemet jelzi – zárt objektum esetében az objektum szegélyét. A szegély igen alkalmas az objektum kiemelésére, hangsúlyozására. A nyitott objektumoknál az objektum végeit is többféle módon jeleníthetjük meg. A zárt rajzelemeket különféle színekkel, mintázatokkal is kitölthetjük. Akár körvonalat, akár kitöltést adunk egy rajzelemhez, előtte ki kell jelölnünk az objektumot, vagy – a korábbiak szerint – azok csoportját. Ennek hiányában az objektumok alapértelmezett tulajdonságait határozzuk meg. A színek kezelésével később külön fejezetben is foglalkozunk.

A rajzelemek szervezése keretében azokat a műveleteket tárgyaljuk, amelyekkel az objektumokat törölhetjük, másolatokat hozhatunk létre, egymáshoz vagy a laphoz viszonyítva igazíthatjuk, módosíthatjuk sorrendjüket, kombinálhatjuk, csoportosíthatjuk, rétegekre helyezhetjük. Itt ismertetjük a rajzelemekhez kapcsolható adatbázis és a rajzi rétegek kezelését is.

„A rajzelemek módosítása” fejezetben a rajzelemek áthelyezéséről, szerkesztéséről, részbeni törléséről, méretezéséről, átalakításáról, végül több rajzelem együttes, egymás hatása alatti módosításáról esik szó.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelDRAW 9 – Rajzelemek szervezése, módosítása” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .