CorelDRAW 10 – Rajzelem-tulajdonságok módosítása

700 Ft

126 oldal/1,23 MB, formátum: PDF

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9639430722 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A rajzelemeknek alapértelmezett tulajdonságokat is adhatunk, ami annyit jelent, hogy minden, a jellemző megadását követően létrehozott rajzelem a megadott tulajdonságú (például színű, vastagságú stb.) lesz. Az alapértelmezés szerinti objektumtulajdonságok beállításával az Alapvető rajzparancsok kötetben, a Rajzelemek létrehozása című részben foglalkoztunk. Ezeket a tulajdonságokat tehát új rajzelemek esetében alkalmazunk. A rajzelemeknek az alapértelmezésből adódó tulajdonságait utólag is megváltoztathatjuk. Erre a rajzelemek kiválasztása után ugyanazokat a parancsokat alkalmazzuk, mint amelyeket a kiválasztás nélkül használtunk az alapértelmezett jellemzők meghatározásánál.

A következő fejezetben a rajzelemek áthelyezéséről, szerkesztéséről, részbeni törléséről, méretezéséről, átalakításáról, végül több rajzelem együttes, egymás hatása alatti módosításáról lesz szó. A rajzelemeknek alapértelmezett tulajdonságokat is adhatunk, ami annyit jelent, hogy minden, a jellemző megadását követően létrehozott rajzelem a megadott tulajdonságú (például színű, vastagságú stb.) lesz. A rajzelemeknek az alapértelmezésből adódó tulajdonságait utólag is megváltoztathatjuk. Erre a rajzelemek kiválasztása után ugyanazokat a parancsokat alkalmazzuk, mint amelyeket a kiválasztás nélkül használtunk az alapértelmezett jellemzők meghatározásánál.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelDRAW 10 – Rajzelem-tulajdonságok módosítása” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .