CorelCAD 2021 – Fóliák, tulajdonságok

500 Ft

85 oldal/3,0 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-563-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-563-5 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Az előző e-könyvekben megismerkedtünk CorelCAD 2021 programmal létrehozható egyszerűbb rajzelemekkel. A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak azok színei, vonaltípusa és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ebben a kötetben áttekintjük, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.
A rajzi információ szervezését, a rajzelemek funkció, anyag, vagy más tulajdonságaik szerinti csoportosítását támogatja a fóliák használata, és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).
A kötetben tárgyaljuk az egyéni vonaltípusok létrehozását, valamint a 2017-es verzióban bevezetett fóliaállapot kezelését is. Ez utóbbival a fóliák és elmentett tulajdonságaik könnyen átvihetők egy másik rajzba.

A 2018-as változattól a vágólap kezelés során választhatunk, hogy a vágólap tartalmát eredeti vagy az aktuális fóliára illesztjük be. A 2019-es változatban kialakították a rétegkezelő palettát és lehetővé tették a rétegtartalmak egyesítését egy célrétegen.

Bemutatjuk a 2021-es változatban megjelent automatikus rajzösszehasonlítás funkciót is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelCAD 2021 – Fóliák, tulajdonságok” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .