CorelCAD 2020 Biblia

6300 Ft

924 oldal/25,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-371-6

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-371-6 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A CorelCAD 2020 professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. A CorelCAD program tudásában és árában az iparági vezető AutoCAD és kétdimenziós LT változata közé pozicionálható. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

Ez az e-könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2019-es változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos alapvető tudnivalóit. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, a rajzok létrehozását, módosítását, beméretezését, a fóliák és blokkok kezelését, valamint a program testre szabását. A könyv tehát összefoglalja a CorelCAD 2020-szal kapcsolatban külön kiadott valamennyi kötetünket.

A CorelCAD 2020 főbb újdonságai:

 • Adatkivonat készítő varázslót (Data Extraction Wizard) vezettek be, amellyel a rajzelemek vagy blokkok meghatározott körének attribútumait exportálhatjuk. A kivonat táblázatként a rajzba, vagy Excel fájlba kerül.
 • Adott méretből új méretezési stílust készíthetünk. Így előbb formázzuk a méretet, majd utána – minta alapján – létrehozzuk az új stílust.
 • Térbeli objektumokból, felületekből, drótváz geometriákból kétdimenziós rajzelemeket generálhatunk.
 • Továbbfejlesztették a rajzok PDF exportálását. Most már több rajzot is exportálhatunk egyetlen PDF fájlba.
 • Továbbfejlesztették a felhasználói blokkok készítését is. Egyéni láthatósági állapotokat, méret és irányváltozatokat hozhatunk létre, mint az AutoCAD dinamikus blokkok esetében. Dinamikus blokkokból felhasználói blokkokat konvertálhatunk. A felhasználói blokkhoz igazítási tulajdonságot is adhatunk.
 • A dinamikus blokkot a blokkszerkesztő elhagyása nélkül, a szerkesztőben próbálhatjuk ki.
 • Külön meghatározhatjuk a rajz beillesztési pontját.
 • A méretkényszerek számára külön megjelenítő stílust állíthatunk be.
 • Naplófájl írását kapcsolhatjuk be vagy ki (LogFileOn, LogFileOff).
 • Az összes parancs listázható (Commands).
 • Továbbfejlesztették a forgatás, mozgatás, többszörözés műveleteket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelCAD 2020 Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .