CorelCAD 2019 – Kezdő lépések

900 Ft

137 oldal/4,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-056-2

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-056-2 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A CorelCAD 2018 professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. A CorelCAD program tudásában és árában az iparági vezető AutoCAD és kétdimenziós LT változata közé pozicionálható. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

A CorelCAD 2019 főbb újdonságai:

  • Sokszögletű falak, vonalláncalapú testek rajzolásához kialakították a POLYSOLID parancsot.
  • Az új PUSHPULL paranccsal a 3D rajzelemek átalakítását végezhetjük, amelyhez egyszerű kihúzással vagy benyomással jutunk.
  • A CHAMFEREDGES paranccsal a 3D rajzelemek szélét kerekíthetjük le.
  • A rétegek kezelését könnyítették meg a rétegpaletta bevezetésével. Ezen minden réteg áttekinthető, de új rétegkezelő parancsok is megjelentek.
  • A Merge Layer paranccsal rétegek tartalmát egyesíthetjük egy célrétegen.
  • A kijelöléseket akorábbi szaggatott vonal helyett színesen jeleníthetjük meg.
  • Új egyéni blokkokat hozhatunk létre, amelyekben szabályokat és korlátozásokat alkalmazhatunk a szabványos elemek gyors, pontos elkészítéséhez. A méret-paramétereket a blokkok beillesztésekor kell megadnunk.
  • Most már importálhatunk sztereolitográfiás (*.stl) fájlokat is.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében most a CorelCAD 2019-es változatát több kötetben tárgyaljuk. A program használatához szükséges alapismereteket a CorelCAD 2019 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük.

A CorelCAD 2019 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával, a CorelCAD 2019 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

A CorelCAD 2019 – Blokkok című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A CorelCAD 2019 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

A CorelCAD 2019 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

A CorelCAD 2019 – Rajzméretezés és szövegkezelés című kötetben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a működést szabályozó méretezési rendszerváltozókat is (amelyek egyébként nagyrészt AutoCAD kompatibilisek).

A CorelCAD 2019 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2019-as változatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. A parancsnevek után megadtuk a magyar nyelvű AutoCAD LT megfelelő parancsait is.

A kötet megértéséhez különösebb számítás­technikai ismeretekre nincs szükség, elegendő a Windows 7–10 operációs rendszer alapfokú ismerete. A könyvet ajánljuk azoknak, akik kényelmesen, gyorsan, tetszetős formában szeretnék elkészíteni rajzaikat, azokat pontosan jól olvasható módon kívánják beméretezni, amihez ezúton is sok sikert kívánunk.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelCAD 2019 – Kezdő lépések” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük