CorelCAD 2018 – Blokkok, Xrefek

450 Ft

72 oldal/3,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-70-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5810-70-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Ebben az elektronikus könyvben a tervezési munkát megkönnyítő és gyorsító rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát, és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyaljuk.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyet most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a Design Resources paletta segítségével.

A blokkok kezelésével kapcsolatos újdonság, hogy a legösszetettebb rajzelemek kivételével beilleszthetünk dinamikus blokkkokat is. Ezeket az AutoCAD programmal készített rajzokból vehetjük át, és egy blokk-rajzelem különböző paraméterekkel végzett beillesztését biztosítják. Például lehet ugyanannak blokknak eltérő méretű, irányú, tükrözött stb. változatából választani, amely tulajdonságokat akár a beillesztés után, listából módosíthatunk.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2018 blokkokkal és külső hivatkozásokkal kapcsolatos tudnivalóit.

Kitérünk a kép, dgn, pdf alávetítésekre is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelCAD 2018 – Blokkok, Xrefek” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük