CorelCAD 2017 – Kezdő lépések

900 Ft

135 oldal/4,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-785-0

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-785-0 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A CorelCAD 2017 professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. A CorelCAD program tudásában és árában az iparági vezető AutoCAD és kétdimenziós LT változata közé pozicionálható. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

A CorelCAD 2017 főbb újdonságai:

Megjelent az automatikus parancskiegészítés. A parancssorba elegendő elkezdenünk a parancs nevét begépelni, a program azonnal felajánlja a folytatást. Ha az adott helyzetben – csak néhány karakter begépelése után – még többféle módon lehetséges a parancsot kiegészíteni, akkor a program által listában felajánlott lehetőségek közül választhatunk.

Továbbfejlesztették a vonalvastagságok pontos megjelenését a képernyőn és a nyomtatásban.

Új középjel és középvonal rajzoló funkciót fejlesztettek ki (CENTERLINE).

Megújították a rajzelemek vágását és a hivatkozott blokkok, külső referenciák helyben szerkesztését is.

Új a méretezési rajzelemek szétvágásának és egyesítésének lehetősége is (SPLITDIMENSION).

Szintén új a macOS Sierra operációs rendszer és az Android alapú mobileszközök 2D rajzolásának támogatása.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében most a CorelCAD 2017-es változatát több kötetben tárgyaljuk. A program használatához szükséges alapismereteket a CorelCAD 2017 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük.

A CorelCAD 2017 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával.

CorelCAD 2017 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

A CorelCAD 2017 – Blokkok című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A CorelCAD 2017 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

A CorelCAD 2017 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

A CorelCAD 2017 – Rajzméretezés és szövegkezelés című kötetben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a működést szabályozó méretezési rendszerváltozókat is (amelyek egyébként nagyrészt AutoCAD kompatibilisek).

A CorelCAD 2017 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2017-es változatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. A parancsnevek után megadtuk a magyar nyelvű AutoCAD LT megfelelő parancsait is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CorelCAD 2017 – Kezdő lépések” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük