Akció!

Corel Photo-Paint X8 – Maszkolástól nyomtatásig

800 Ft 700 Ft

117 oldal/10,0 MB, formátum: PDF.

ISBN: 978-963-365-534-4

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-534-4 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A kiválasztás vagy más szóval kijelölés során meghatározzuk a kép bizonyos feltételeknek eleget tevő részeit azzal a céllal, hogy a következő műveleteket vagy e kiválasztott területen végezzük el, vagy éppen a kiválasztott területet kizárjuk a következő műveletekből. A kiválasztott területre korlátozhatjuk a festőeszközök hatását, de akár a grafikus szűrőket, effektusokat is ezzel a területi megszorítással hajthatjuk végre.

A kiválasztással szinonim fogalom a maszkolás, amely kifejezés a fototechnikából terjedt el. A maszkok átlátszó részei látni engedik a kép maszk alatti részeit, az átlátszatlanok viszont eltakarják, így kivonják az ilyen területet a műveletek alól. A Corel PHOTO-PAINT program ezen egyszerű alapfunkciók mellett megengedi a nem teljesen fényáteresztő maszkok használatát is, amellyel például a kiválasztások szegélyén lágy peremet alakíthatunk ki. Ilyenkor a lágy perem területére eső pixeleken a kiválasztás széléhez közeledve egyre kevésbé érvényesülnek a maszkon végzett műveletek, így az eredmény belesimítható az eredeti képbe. A nem teljesen fényáteresztő maszkok úgy működnek, mintha a maszk területére eső pixelek számára megadnánk a kiválasztás fokát, vagyis erősségét.

A Corel PHOTO-PAINT az X7 programtól egy újabb kiválasztási lehetőséggel is gyarapodott, amelynek segítségével sávos, átmenetes maszk is készíthető. A kötetben bemutatjuk a grafikus szűrőket is, amelyek között szintén találunk újdonságokat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Corel Photo-Paint X8 – Maszkolástól nyomtatásig” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük