Corel PHOTO-PAINT 10 – Maszkolástól nyomtatásig

700 Ft

104 oldal/6,47 MB, formátum: PDF

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9637062122 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

 

A kiválasztás vagy más szóval kijelölés során meghatározzuk a kép bizonyos feltételeknek eleget tevő részeit azzal a céllal, hogy a következő műveleteket vagy e kiválasztott területen végezzük el, vagy éppen a kiválasztott területet kizárjuk a következő műveletekből. A kiválasztott területre korlátozhatjuk a festőeszközök hatását, de akár a grafikus szűrőket, effektusokat is ezzel a területi megszorítással hajthatjuk végre. A kiválasztással szinonim fogalom a maszkolás, amely kifejezés a fototechnikából terjedt el. A maszkok átlátszó részei látni engedik a kép maszk alatti részeit, az átlátszatlanok viszont eltakarják, így kivonják az ilyen területet a műveletek alól. A Corel PHOTO-PAINT program ezen egyszerű alapfunkciók mellett megengedi a nem teljesen fényáteresztő maszkok használatát is, amellyel például a kiválasztások szegélyén lágy peremet alakíthatunk ki. Ilyenkor a lágy perem területére eső pixeleken a kiválasztás széléhez közeledve egyre kevésbé érvényesülnek a maszkon végzett műveletek, így az eredmény belesimítható az eredeti képbe. A nem teljesen fényáteresztő maszkok úgy működnek, mintha a maszk területére eső pixelek számára megadnánk a kiválasztás fokát, vagyis erősségét.

A kötet alapja az angol nyelvű változat volt, de mindenütt feltüntettük a későbbi lokalizációnál kapott magyar nyelvű kifejezéseket is, így a könyvet mindkét változat felhasználói számára ajánljuk.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Corel PHOTO-PAINT 10 – Maszkolástól nyomtatásig” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .