AutoCAD LT 2021 – Fóliák, tulajdonságok (magyar változat)

450 Ft

104 oldal/3,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-338-9

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-338-9 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Az előző kötetekben megismerkedtünk AutoCAD LT 2021 programmal létrehozható egyszerűbb rajzelemekkel. A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak azok színei, vonaltípusa és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ebben a kötetben áttekintjük, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.

A rajzi információ szervezését támogatja a fóliák használata és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).

A fóliák kezelése a 2010-es változatban jobban változott az előző változathoz képest, hiszen a 2007-es változatban beépítették a Format menübe a korábbi Express Tools parancsait (ennek telepítése a 2017-es program telepítése során választható). A 2008-as változatban pedig megjelentek a fóliatulajdonság felülírások. A 2009-es változatban ismét módosítottak a fóliatulajdonság kezelőn is, a Layer Properties Manager párbeszédpanel helyett, transzparens módon használható palettaként jelenik meg, amelynek szűrő ablakrésze bezárható és kinyitható.

A 2011-es változatban új fóliatulajdonság, az átlátszóság jelent meg. A 2018-as verziótól a fóliatulajdonság kezelő megjeleníthető a gyorselérési eszköztárban is. Így a legfontosabb fóliatulajdonságok gyorsabban állíthatók be.

A kötetben tárgyaljuk az egyéni vonaltípusok létrehozását is.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2020-as változatának fóliakezeléssel és rajzobjektumok tulajdonságaival kapcsolatos tudnivalóit. Ezek nem sokat változtak az előző, 2019-es verzióhoz képest. Pontosabban a 2019-es változatban megjelentek a dwg fájlok automatikus összehasonlításával kapcsolatos parancsok, amelyek alapját a rajzelemek tulajdonságai képezik, ezért ezeket e kötetben mutatjuk be. A 2020-as változatban a rajzok összehasonlítását továbbfejlesztették, a 2021-es változatban a külső hivatkozásokat is ilyen módon hasonlíthatjuk össze.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2021 – Fóliák, tulajdonságok (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..