AutoCAD LT 2019 – Szövegkezelés (angol változat)

450 Ft

105 oldal/3,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-68-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5782-68-8 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2019-es, angol nyelvű változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél kis részben megváltoztak a 2017-es verziótól, például szöveghátteret alkalmazhatunk és új szimbólumokat illeszthetünk be, többhasábos elrendezést alakíthatunk ki, frissíthető, illetve objektumtulajdonságokat leíró mezőket szúrhatunk be).

Az AutoCAD LT hagyományosan sokrétűen kezeli a rajzok feliratozását. Számos szö­veg­font, azaz karakterminta áll rendelkezésre. A program 2019-es változatában használhatjuk az összes TrueType, OpenType karakterkészletet, amelyek rajzi megjelenítése a képernyőn is alakhű (WYSIWYG), bár vigyáznunk kell, mert egyesek típusokból az ékezetes betűk hiányoznak, illetve nem helyesen jelennek meg. Emiatt mindig végezzünk próbát egy betűtípus kiválasztása előtt. A szövegszerkesztés ablakát az ismert Word for Windows szövegszerkesztőhöz hasonló, könnyen kezelhető módon alakították ki (módosították az előző változatban megjelent párbeszédpanelt).

A szövegmegírás jellemzőit néven nevezhető stílusokba foglalhatjuk, hogy a későbbiek során ezekre a jellemzőkre elegendő legyen csak stílusnevükkel hivatkozni. A rajzok lényeges információkat (címpecsétek, alkatrészek, kitöltéssel és vonaltípussal nem szemléltethető rétegrendek címkéi, műszaki specifikációk, kiviteli utasítások, megjegyzések) hordozó részei a szövegek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2019 – Szövegkezelés (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük