AutoCAD LT 2012 – Blokkok, Xrefek (angol)

800 Ft

131 oldal/4,8 MB, formátum: PDF.

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9789636078287 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja. A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb.

Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyet most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a DesignCenter és annak online szolgáltatása segítségével.

A blokkbeillesztés is egyszerűsödött az eszközpaletta megjelenésével. Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2012 változatának blokkokkal és külső hivatkozásokkal kapcsolatos tudnivalóit (amelyek szintén változtak az új verzióban). Természetesen a program szinte összes funkciójára érvényes, hogy a kijelölés és a dinamikus adatbevitel újdonságai mindenhol, itt is hasznosíthatók.

Újdonság a dinamikus blokk is, amelyeket már az AutoCAD LT 2008-tól is készíthetünk, míg a 2006-os változatban csak beilleszthetünk ilyen, az AutoCAD 2006-ban készített objektumokat. Ugyanakkor néhány tucat kész dinamikus blokkot kapunk a program beépített palettáin. Az ilyen blokkok legalább egy tulajdonsága készletből választható a beillesztés során.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2012 – Blokkok, Xrefek (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük