AutoCAD LT 2011 – Biblia (angol)

7200 Ft

1051 oldal/ 32,1 MB, formátum: PDF

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9789636077136 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2011-es változatának a program telepítésével, általános kezelésével, új projektek létrehozásával, a koordináta rendszerekkel, az adatbevitellel és a rajzolással, blokkok és fóliák kezelésével, valamint a megjelenítéssel, közzététellel, nyomtatással, rajzi segédeszközökkel, testre szabással kapcsolatos tudnivalóit. A kötet végén bemutatjuk a fontosabb, témánkkal, illetve kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó webhelyeket is, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

Az AutoCAD LT 2011 újdonságai:

  • Az AutoCAD LT 2011 támogatja a Windows 7 operációs rendszert. Ez azt is jelenti, hogy sokkal jobb keresési, megjelenítési szolgáltatásokhoz jutunk, mint korábban.
  • Átalakították a program indítását. Az üdvözlő képernyőről oktató videókat is indíthatunk, amelyek bemutatják a felhasználói felületet, a kétdimenziós rajzelemek létrehozását és módosítását, a szövegek és méretezés kezelését, a rajzlapok nyomtatását. Az Új szolgáltatások bemutató paranccsal most az interneten keresztül, az Autodesk egyik portálján tekinthetjük meg a 2009-2011-es változatok újdonságait.
  • Az AutoCAD LT 2011 verzióban kissé átalakították a felhasználói felületet. A rajzpapír alapesetben feketén, rácshálóval jelenik meg a modelltérben. Ezt természetesen módosíthatjuk a testre szabás során. A navigációs, nagyító eszközöket egy új Navigációs sáv eszköztárban foglalták össze, amely a klasszikus és a 2D rajzolás és feliratozás munkatérben egyaránt alapértelmezetten megjelenik.
  • A régóta változatlan kitöltési parancsokat átalakították. Most még kényelmesebben állíthatjuk be a rajzelemek és azokon belüli szigetek kitöltését, amelyek számára egyszerűen átmenetes háttérszínt és átlátszóság tulajdonságot is megadhatunk. A kitöltés automatikusan követi a kitöltött rajzelem átalakítását. A kitöltési minta a többi rajzelem mögé helyezhető. Mindehhez új szalagokat Sraffozás létrehozása, Sraffozásszerkesztő használhatunk.
  • Az AutoCAD LT 2011 verzióban a szalagon vagy a Tulajdonságok palettán beállíthatjuk a kiválasztott, illetve az új rajzelemek átlátszóságát fólia, blokk vagy egy megadott értékre.
  • Megváltozott az objektumok fogókkal végzett szerkesztése. Egyszerűen, ciklikus parancsismétléssel, vagy helyi menüből új csomó-, illetve fogópontokat illeszthetünk be, áthelyezhetjük a pontot vagy a fogóval kiválasztható szakaszt ívvé alakíthatjuk. A SKICC paranccsal, szabad kézzel rajzolva vonalláncot hozhatunk létre.
  • Egyszerűen, a helyi menü Kijelölt másolása parancsával létrehozhatjuk a kijelölt rajzelem másolatát. Megjelent a hasonló objektumok kiválasztására szolgáló SELECT­SIMILAR parancs. Elkülöníthetünk (ekkor a kiválasztotton kívüli rajzelemeket rejtjük el) és elrejthetünk objektumokat. Kiemelhetjük az XREF rajzhivatkozásokat.
  • A szöveg alapú vonaltípusokhoz beállítható a beágyazott szöveg iránya, amelyet megtart a program akkor is, ha módosítunk a vonalon. Frissítettek a tananyagokon is.
  • Az AutoCAD LT 2011 változatban összesen 21 új parancs és 46 rendszerváltozó jelent meg.
  • Nem túl szerencsés, de most már a hagyományos súgót is az interneten keresztül, a gyártó honlapjáról tölthetjük le.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2011 – Biblia (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük