AutoCAD LT 2006 – Biblia

6500 Ft

774 oldal/9 MB, formátum: PDF.

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9789636076467 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2006-os változatának a program telepítésével, általános kezelésével, új projektek létrehozásával, a koordináta rendszerekkel, az adatbevitellel és a rajzolással, blokkok és fóliák kezelésével, valamint a megjelenítéssel, közzététellel, nyomtatással, rajzi segédeszközökkel, testre szabással kapcsolatos tudnivalóit. A kötet végén bemutatjuk a fontosabb, témánkkal, illetve kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó webhelyeket is, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

A rajzelemek létrehozásával kapcsolatos legfontosabb újdonságok a 2005-ös változathoz képest:

  • Az AutoCAD LT 2006 szoftverben továbbfejlesztették a méretezést. Méretezhetjük az ívhosszakat, törtvonalú sugár méretvonalat használhatunk, a méret segédvonalakat eltávolíthatjuk a méretezett tárgytól, a méret- és segédvonalakon stílust alkalmazhatunk, a méretező nyilakat többféle módon helyezhetjük el.
  • A szövegek bevitelét helyben, a rajzi megjelenítés helyén végezhetjük, miközben csaknem az összes, a Microsoft Word szövegszerkesztőjéből megismert lehetőséget, például a bekezdések automatikus számozását, jelölését használhatjuk.
  • Átalakították a sraffozást. Most egyetlen paranccsal több területet sraffozhatunk, egyszerűen módosíthatjuk, illetve helyreállíthatjuk a sraffozás határvonalát, egyetlen kattintással meghatározhatunk területméreteket.
  • Az AutoCAD LT 2006 szoftverben továbbfejlesztették a görbék egyesítését, a lekerekítést, levágást, forgatást, átméretezést, nyújtást, elérést, mozgatást.
  • A hatékonyság fokozása érdekében képleteket alkalmazhatunk táblázatokban, egyszerűsítették a méretarány beállítását. Az egyénileg kialakított felhasználói felületek – a 2006-os változatot futtató – másik gépre exportálhatók, illetve onnan importálhatók. A tárgyraszter kezelését átmenetileg megváltoztatott gyorsbillentyűk segítik.
  • Az AutoCAD LT 2006 programban ismét módosítottak a 2004-es változatban megjelent eszközpaletták kezelésén is. Az eszközpaletta elemei egyszerűen kialakíthatók úgy, hogy a megfelelő rajzbeli objektumokat az eszközpalettába húzzuk. Az eszközpalettán elhelyezhetjük leggyakrabban használt parancsainkat is. Az eszközpalettákat logikailag csoportba sorolhatjuk, így a csoportosított eszközpaletták könnyebben kezelhetők, hiszen mindig csak a szükséges csoportot tarthatjuk szem előtt. Most a palettákat és eszköztárakat egy lakattal megóvhatjuk az áthelyezéstől.
  • Az AutoCAD LT 2006 szoftverben a termelékenység növelése javára alakították ki a dinamikus adatbevitelt, így a grafikus mutató mellett érhetők el a parancssor egyes funkciói és a visszajelzést is itt kapjuk. A dinamikus prompt a rajzolt görbe jellegzetességeit jeleníti meg az aktuális pont mellett, és lehetőségeket biztosít a rajzolási opciók választására. A mutató bevitel (pointer input) a kurzor koordinátáit jeleníti meg a mutató mellett. Hasonlóan működik, de a méretvonalhoz kapcsolódva jelenik meg a méretbevitel (dimension input). Beállíthatjuk a kijelölt objektumok színnel, vonaltípussal, halványítással jelölését. A Quick­calc segédeszközzel a rajzról felvett értékekkel végezhetünk számításokat, válthatunk mértékegységeket.
  • Az automatikusan mentett fájlokból az esetlegesen megszakadt rajzszerkesztési folyamat helyreállítható. A nyomtatási felület még egyszerűbbé vált, most egyetlen párbeszédpanelen jelenik meg az összes oldalbeállítási és előnézeti funkció, a rajz egyetlen lépésben kerülhet a papírra. A nyomtatás a 2005-ös változat óta a háttérben megy végbe, vagyis a nyomtatási művelet közben változatlanul dolgozhatunk a rajzon. A nyomtatás vagy közzététel végét állapotsori szövegbuborék-üzenet jelzi. Az elnevezett oldalbeállítások importálhatók más rajzokból. Továbbfejlesztették a Design Web Format (dwf) rajzformátumot is, amelyet az ingyenes Autodesk DWF Viewer programmal tekinthetünk meg (böngésző beépülőként is alkalmazható). Az Autodesk DWF Composer szoftverrel az ilyen rajzok megtekinthetők, sőt jelölésekkel, megjegyzésekkel láthatók el, akkor is, ha az AutoCAD LT program nincs gépükre telepítve. A visszaküldött dwf fájl megnyitható az AutoCAD LT programban és a javaslatok alapján a módosítások elvégezhetők.
  • Az alábbi listából a kötet fejezeteit önálló kötetekként vásárolhatják meg.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2006 – Biblia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük