AutoCAD LT 2005 – Kezdő lépések

900 Ft

133 oldal/2,9 MB, formátum: PDF.

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9639496820 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

Az AutoCAD 2005 elérhető árú kétdimenziós műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók. A szoftver által kezelt DWG formátum teljesen kompatíbilis a „nagy” AutoCAD programéval, valamint az arra épülő iparág specifikus alkalmazásokkal (Land, Mechanical, Architectural Desktop) sőt a gyártó cég licenckezelési politikája szerint az LT változatról kedvezményes áron lehet váltani a többet tudó háromdimenziós változatokra. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

Az eddig ismert tárgyraszter követési lehetőségek, – amelyek segítségével merőlegeseket készíthettünk, megtaláltuk egy vonal végét, kör középpontját stb. – most kiegészültek egy újabb opcióval amellyel könnyen megtalálunk egy két pont között középen található pontot. Megjelent egy új nagyítási lehetőség is, amellyel a kiválasztott rajzelemek méretére nagyítunk, vagyis olyan nagyítást állítunk be, amelynél a kiválasztott objektumok torzulás nélkül kitöltik a munkaablakot.

Megváltozott a korábbi Gyors Súgó. Most az Info Palettát használhatjuk arra, hogy arról az éppen végzett munkánkkal kapcsolatban segítő információkhoz jussunk.

A program előző változatában megjelent eszközpalettát továbbfejlesztették. Az eszközpalettára felvehető új rajzelemek tetszés szerint formázhatók így azoknak alapértelmezett tulajdonságokat adhatunk. Az eszközpalettára a testre szabás során egyszerűen a Customize párbeszédpanelből áthúzhatunk parancsokat is. Az eszközpalettákból csoportokat alakíthatunk ki. Ennek nyilvánvalóan az az értelme, hogy a fejlesztők a fenti új tulajdonságoknak köszönhetően az eszközpaletták elszaporodását várják, és a sok eszközpaletta szervezéséhez egy segédeszközt is nyújtanak. Ezzel beállíthatjuk, hogy mindig csak az adott projekthez szükséges eszközpaletta csoport tagjai legyenek a képernyőn.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2005-ös változatának rajzkészítéssel, projektek indításával, koordináta rendszerekkel kapcsolatos tudnivalóit. A parancsnevek után, zárójelek között megadtuk a magyar nyelvű AutoCAD 2005-ös változat megfelelő parancsait is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD LT 2005 – Kezdő lépések” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük