AutoCAD 2021 – Testre szabás, beállítások (magyar változat)

1400 Ft

281 oldal/5,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-356-3

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-356-3 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Ez a PDF formátumú elektronikus könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2021-es változatának optimális beállításával kapcsolatos összes tudnivalót, az ide vonatkozó parancsait, azok feladatát és az egyéni munkakörnyezet kialakításához szükséges paramétereket.

Bemutatjuk a felhasználói felület elemeinek, a szalagnak, a gyorselérési eszköztárnak és a gyorstulajdonságok, valamint eszközpalettának testre szabását, a programban használható ikonokat, parancs álneveket, testre szabható fájlokat is. A kötet gyorsreferenciaként is használható, mivel benne összefoglaltuk a program összes utasítását is.

A 2021-es változat újdonságai:

 • Átalakították a METSZ és ELÉR parancsokat. Most a határvonalak előzetes, egyenkénti kijelölése helyett, ezeket az új, alapértelmezett gyors módban a program automatikusan meghatározza. A nem metszhető rajzelemeket a program törli. Ehhez vezették be a TRIMEDGES és TRIMEXTENDMODE rendszerváltozókat.
 • Továbbfejlesztették a revízióbuborékot, amely a kezdeti ívek méretét az aktuális nézet átmérőhosszának százaléka alapján határozza meg. Ez a a helyi menü Tulajdonságok palettáján vagy az új REVBUBORÉKTULAJDONSÁGOK paranccsal módosítható. Az új  REVCLOUDARCVARIANCE rendszerváltozóval szabályozható az ív húrhosszok változatossága.
 • Az új MEGTÖRÉSPONTBAN paranccsal a kijelölt vonal, ív, vonallánc rajzelem a kattintás helyén két rajzelemmé bontható. A művelet megismételhető az Enter billentyűvel.
 • Az átalakított GEOMMÉR paranccsal gyorsabban meghatározhatjuk a zárt geometriai elemek területét és kerületét.
 • Az előfizetők számára előnyös, hogy a OneDrive-, Dropbox- vagy Box-fiókba mentett rajzokhoz a program verziótörténetet is létrehoz és a korábbi változatokat az új Rajz előzményei palettán jeleníti meg. Ezek összehasonlíthatók az aktuális rajzzal. A DWG előzmények parancs elérhető a Nézet szalaglap Előzmények paneljén. A Rajz előzményei palettát nyitja meg a RAJZELŐZMÉNYEK parancs és zárja be a RAJZELŐZMÉNYEKBEZÁR parancs. A paletta állapotát a DWGHISTORYSTATE rendszerváltozóval kérdezhetjük le.
 • A grafikus teljesítmény növelése érdekében kikapcsolhatóvá tették a rajzok újragenerálását (RTREGENAUTO rendszerváltozóval).
 • Továbbfejlesztették a Blokkok palettát. A rajzban felhasznált blokkokat felhőtárhelyen elhelyezett változataikkal szinkronizálhatjuk, így a tervező csapat mindig azonos blokkokat használhat. A blokkok szinkronizálásának helye a Beállítások párbeszédpanel Blokkok legutóbbi mappájának helye elemével rögzíthető, lekérdezhető, beállítható a BLOCKSRECENTFOLDER rendszerváltozóval is. Az új blokk beszúrásához hozták létre a TARTALOMBESZÚR parancsot.
 • A rajzverziók összehasonlításához hasonlóan a külső referenciák is összehasonlíthatók a rajzzal (XÖSSZEHASONLÍT), és a program revízióbuborékkal jelzi az eltéréseket.
 • Átalakították az érintésérzékeny eszközökön alkalmazható érintéssel, gesztusokkal vezérlést is.
 • Továbbfejlesztették az AutoLISP környezetet is.
 • Összességében 11 új parancs (MEGTÖRÉSPONTBAN, RAJZELŐZMÉNYEK, RAJZELŐZMÉNYEKBEZÁR, -TARTALOM­BE­SZÚR, LISPALKKÉSZÍT, -OLDALBEÁLL, REVBUBORÉK­TULAJ­DONSÁGOK, XÖSSZEHASONLÍT, XÖSSZEHASONLÍTBEZÁR, XÖSSZEHASONLÍTKÖVETKEZŐ, XÖSSZEHASONLÍTELŐZŐ) és 13 rendszerváltozó jelent meg. Az időközben megjelent 2020.1 programban is megjelent egy új rendszerváltozó (TEXTLAYER).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2021 – Testre szabás, beállítások (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..