AutoCAD 2021 – Testre szabás, beállítások (angol változat)

1400 Ft

281 oldal/5,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-378-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-378-5 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Ez a PDF formátumú elektronikus könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2021-es változatának optimális beállításával kapcsolatos összes tudnivalót, az ide vonatkozó parancsait, azok feladatát és az egyéni munkakörnyezet kialakításához szükséges paramétereket.

Bemutatjuk a felhasználói felület elemeinek, a szalagnak, a gyorselérési eszköztárnak és a gyorstulajdonságok, valamint eszközpalettának testre szabását, a programban használható ikonokat, parancs álneveket, testre szabható fájlokat is. A kötet gyorsreferenciaként is használható, mivel benne összefoglaltuk a program összes utasítását is.

A 2021-es változat újdonságai:

 • Átalakították a TRIM (METSZ) és EXTEND (ELÉR) parancsokat. Most a határvonalak előzetes, egyenkénti kijelölése helyett, ezeket az új, alapértelmezett gyors módban a program automatikusan meghatározza. A nem metszhető rajzelemeket a program törli. Ehhez vezették be a TRIMEDGES és TRIMEXTENDMODE rendszerváltozókat.Továbbfejlesztették a revízióbuborékot, amely a kezdeti ívek méretét az aktuális nézet átmérőhosszának százaléka alapján határozza meg. Ez a helyi menü Properties (Tulajdonságok) palettáján vagy az új REVCLOUDPROPERTIES (REVBUBORÉK­TULAJ­DON­SÁGOK) paranccsal módosítható. Az új REVCLOUDARC­VARIANCE rendszerváltozóval szabályozható az ív húrhosszok változatossága.Az új BREAKATPOINT (MEGTÖRÉSPONTBAN) paranccsal a kijelölt vonal, ív, vonallánc rajzelem a kattintás helyén két rajzelemmé bontható. A művelet megismételhető az Enter billentyűvel.

  Az átalakított MEASUREGEOM (GEOMMÉR) paranccsal gyorsabban meghatározhatjuk a zárt geometriai elemek területét és kerületét.

  Az előfizetők számára előnyös, hogy a OneDrive-, Dropbox- vagy Box-fiókba mentett rajzokhoz a program verziótörténetet is létrehoz és a korábbi változatokat az új Drawing History (Rajz előzményei) palettán jeleníti meg. Ezek összehasonlíthatók az aktuális rajzzal. A DWG History parancs elérhető a View szalaglap History paneljén. A Drawing History palettát nyitja meg a XCOMPARE (RAJZELŐZMÉNYEK) parancs és zárja be a XCOMPARECLOSE (RAJZ­ELŐZMÉNYEKBEZÁR) parancs. A paletta állapotát a DWG­HISTORYSTATE rendszerváltozóval kérdezhetjük le.

  A grafikus teljesítmény növelése érdekében kikapcsolhatóvá tették a rajzok újragenerálását (RTREGENAUTO rendszerváltozóval).

  Továbbfejlesztették a Blocks (Blokkok) palettát. A rajzban felhasznált blokkokat felhőtárhelyen elhelyezett változataikkal szinkronizálhatjuk, így a tervező csapat mindig azonos blokkokat használhat. A blokkok szinkronizálásának helye az Options (Beállítások) párbeszédpanel Blocks Recent Folder Location (Blokkok legutóbbi mappájának helye) elemével rögzíthető, lekérdezhető, beállítható a BLOCKSRECENTFOLDER rendszerváltozóval is. Az új blokk beszúrásához hozták létre az INSERT­CON­TENT (TARTALOM­BESZÚR) parancsot.

  A rajzverziók összehasonlításához hasonlóan a külső referenciák is összehasonlíthatók a rajzzal (XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT), és a program revízióbuborékkal jelzi az eltéréseket.

  Átalakították az érintésérzékeny eszközökön alkalmazható érintéssel, gesztusokkal vezérlést is.

  Továbbfejlesztették az AutoLISP környezetet is.

  Összességében 11 új parancs (BREAKATPOINT – MEG­TÖRÉSPONTBAN, DWGHISTORY – RAJZELŐZMÉNYEK, DWG­HISTORYCLOSE – RAJZELŐZMÉNYEKBEZÁR, -INSERT­CON­TENT – -TARTALOM­BE­SZÚR, MAKELISPAPP – LISPALKKÉSZÍT, -PAGESETUP – -OLDALBEÁLL, REVCLOUD­PROPERTIES – REVBUBORÉK­TULAJ­DONSÁGOK, XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT, XCOMPARECLOSE – XÖSSZEHASONLÍTBEZÁR, XCOMPARERCNEXT – XÖSSZE­HA­SON­LÍT­KÖVETKEZŐ, XCOMPARERCPREV – XÖSSZE­HASON­LÍTELŐZŐ) és 13 rendszerváltozó jelent meg. Az időközben megjelent 2020.1 programban is megjelent egy új rendszerváltozó (TEXTLAYER).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2021 – Testre szabás, beállítások (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .