Akció!

AutoCAD 2021 Biblia (angol változat)

11110 Ft 9980 Ft

1712 oldal/55,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-380-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-380-8 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Ez az e-könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2021-es változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos összes, fontosabb tudnivalóját. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek, pontfelhő kezelésnek, asszociatív rajznézeteknek köszönhetően kissé megszaporodtak már az előző változatban. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az Autodesk 360 felhőalapú megoldásainak kezelését is. A kötet végén egy külön fejezetet szentelünk a programmal foglalkozó webhelyeknek, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

A 2021-es változat újdonságai:

Átalakították a TRIM (METSZ) és EXTEND (ELÉR) parancsokat. Most a határvonalak előzetes, egyenkénti kijelölése helyett, ezeket az új, alapértelmezett gyors módban a program automatikusan meghatározza. A nem metszhető rajzelemeket a program törli. Ehhez vezették be a TRIMEDGES és TRIMEXTENDMODE rendszerváltozókat.

Továbbfejlesztették a revízióbuborékot, amely a kezdeti ívek méretét az aktuális nézet átmérőhosszának százaléka alapján határozza meg. Ez a helyi menü Properties (Tulajdonságok) palettáján vagy az új REVCLOUDPROPERTIES (REVBUBORÉK­TULAJ­DON­SÁGOK) paranccsal módosítható. Az új REVCLOUDARC­VARIANCE rendszerváltozóval szabályozható az ív húrhosszok változatossága.

Az új BREAKATPOINT (MEGTÖRÉSPONTBAN) paranccsal a kijelölt vonal, ív, vonallánc rajzelem a kattintás helyén két rajzelemmé bontható. A művelet megismételhető az Enter billentyűvel.

Az átalakított MEASUREGEOM (GEOMMÉR) paranccsal gyorsabban meghatározhatjuk a zárt geometriai elemek területét és kerületét.

Az előfizetők számára előnyös, hogy a OneDrive-, Dropbox- vagy Box-fiókba mentett rajzokhoz a program verziótörténetet is létrehoz és a korábbi változatokat az új Drawing History (Rajz előzményei) palettán jeleníti meg. Ezek összehasonlíthatók az aktuális rajzzal. A DWG History parancs elérhető a View szalaglap History paneljén. A Drawing History palettát nyitja meg a XCOMPARE (RAJZELŐZMÉNYEK) parancs és zárja be a XCOMPARECLOSE (RAJZ­ELŐZMÉNYEKBEZÁR) parancs. A paletta állapotát a DWG­HISTORYSTATE rendszerváltozóval kérdezhetjük le.

A grafikus teljesítmény növelése érdekében kikapcsolhatóvá tették a rajzok újragenerálását (RTREGENAUTO rendszerváltozóval).

Továbbfejlesztették a Blocks (Blokkok) palettát. A rajzban felhasznált blokkokat felhőtárhelyen elhelyezett változataikkal szinkronizálhatjuk, így a tervező csapat mindig azonos blokkokat használhat. A blokkok szinkronizálásának helye az Options (Beállítások) párbeszédpanel Blocks Recent Folder Location (Blokkok legutóbbi mappájának helye) elemével rögzíthető, lekérdezhető, beállítható a BLOCKSRECENTFOLDER rendszerváltozóval is. Az új blokk beszúrásához hozták létre az INSERT­CON­TENT (TARTALOM­BESZÚR) parancsot.

A rajzverziók összehasonlításához hasonlóan a külső referenciák is összehasonlíthatók a rajzzal (XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT), és a program revízióbuborékkal jelzi az eltéréseket.

Átalakították az érintésérzékeny eszközökön alkalmazható érintéssel, gesztusokkal vezérlést is.

Továbbfejlesztették az AutoLISP környezetet is.

Összességében 11 új parancs (BREAKATPOINT – MEG­TÖRÉSPONTBAN, DWGHISTORY – RAJZELŐZMÉNYEK, DWG­HISTORYCLOSE – RAJZELŐZMÉNYEKBEZÁR, -INSERT­CON­TENT – -TARTALOM­BE­SZÚR, MAKELISPAPP – LISPALKKÉSZÍT, -PAGESETUP – -OLDALBEÁLL, REVCLOUD­PROPERTIES – REVBUBORÉK­TULAJ­DONSÁGOK, XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT, XCOMPARECLOSE – XÖSSZEHASONLÍTBEZÁR, XCOMPARERCNEXT – XÖSSZE­HA­SON­LÍT­KÖVETKEZŐ, XCOMPARERCPREV – XÖSSZE­HASON­LÍTELŐZŐ) és 13 rendszerváltozó jelent meg. Az időközben megjelent 2020.1 programban is megjelent egy új rendszerváltozó (TEXTLAYER).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2021 Biblia (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..